Дата публікації:
11 грудня 2017
Кількість переглядів:
1182
Поділитися:

7 грудня на базі Конгрес-центру Сумського державного університету відбувся Форум “Вигоди від Європейської інтеграції для підприємств та організацій Сумської області”. Масштабний захід був проведений Центром підтримки бізнесу м. Суми, що є підрозділом громадської організації «Рада молодих вчених», з якою Сумський державний університет має угоду про співробітництво. Модератором форуму виступив доктор економічних наук, завідувач кафедри міжнародної економіки ННІ БТ «УАБС»  СумДУ Юрій Петрушенко.

Форум був покликаний надати новий імпульс в діяльності малого та середнього бізнесу в Сумському регіоні в напрямку його інтеграції в Європейський бізнес-простір. Захід підтримується Європейским Банком Реконструкції та Розвитку в рамках ініціативи “EU4Business” Європейського Союзу. Участь у Форумі взяли більше 70 представників малого та середнього бізнесу, громадських організацій, освітніх інституцій, державних органів влади та преси.

З вітальними словами до учасників Форуму звернулися представники Центру підтримки бізнесу у м.Суми - керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький та аналітик Групи з фінансування й розвитку малого і середнього бізнесу ЄБРР Тимур Халілов.

Програма Форуму складалася з двох частин. В ході першої присутні послухали виступи експертів (як теоретиків, так і практиків) щодо можливостей фінансової та консультаційної підтримки для бізнесу в рамках імплементації Угоди про Асоціації з ЄС, захисту інтересів українського бізнесу в питаннях торгівлі з ЄС, можливостей пошуку нових ринків збуту та бізнес-партнерів в Європейському Союзі тощо. Під час другої частини відбулося спілкування учасників Форуму та експертів у форматі OPEN SPACE щодо переваг та перешкод у співпраці підприємств Сумської області з партнерами з Європейського Союзу.

Форум дозволив виявити багато перешкод у діяльності малого і середнього бізнесу в Сумській області, ескперти разом з бізнесменами обговорили шляхи вирішення цих проблем та можливості співпраці між українськими та європейськими підприємцями в майбутньому. Крім того, проведення Форуму дозволило виявити нагальні освітні та консультаційні потреби бізнесу, що орієнтується на європейські ринки. Центр підтримки бізнесу у м. Суми запланував нові заходи у 2018 році для задоволення цих потреб.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]