Дата публікації:
15 грудня 2017
Кількість переглядів:
1619
Поділитися:

За результатами відкритого захисту конкурсних пропозиції, який був проведений управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації саме проекти кафедри філософії Сумського державного університету фінансуватимуться з обласного бюджету. Головними учасниками проектної діяльності стануть науковці Сумського державного університету: завідувач кафедри філософії Іван Мозговий, доценти кафедри Олег Туляков та В’ячеслав Артюх.

«Проект «Схід Сумщини: ідейне ствердження державництва» підготовлений з нагоди 100-річчя української революції. Його метою є утворення системи стратегічної комунікації, спрямованої на пропаганду ідей української державності у північно-східних районах Сумської області. Для активних громадян прикордонних районів буде підготовлено та донесено інформацію про роль діячів української революції 1917-1921 років для розвитку та впровадження української національної ідеї, ствердження української нації у світовій спільноті.

Всеукраїнський статус та значення має другий проект кафедри - «Професійне впровадження прямої демократії в об’єднаних територіальних громадах Сумської області». Він спрямований на  розробку та використання інструментів безпосереднього народовладдя на основі чинного законодавства України та актуальної проблематики розвитку місцевих громад Сумщини. Учасники наукової конференції «Інструменти прямої демократії у контексті сталого розвитку об’єднаних територіальних громад Сумської області»  визначать оптимальні форми та методи використання безпосереднього народовладдя з огляду на соціально-економічну проблематику територій. Для кожної утвореної протягом реформи  децентралізації об’єднаної територіальної громади Сумської області підготують спеціаліста у сфері прямої демократії. Для цього буде проведено тренінговий курс за програмою, розробленою на основі результатів  наукової конференції. Позитивний досвід проекту буде систематизовано та висвітлено у трьох випусках науково-популярної телевізійної передачі «Точка росту». Сталість результатів проекту, продовження діяльності у межах заявлених ідей буде забезпечено заснуванням та організацією роботи Агенції прямої демократії, котра сприятиме культивуванню безпосереднього народовладдя  у місцевих громадах усієї України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]