Дата публікації:
19 грудня 2017
Кількість переглядів:
1333
Поділитися:

Із 12 по 18 грудня в Сумському державному університеті відбулися лекції, тренінги, стратегічні сесії Медані Прасад Бхандарі - доктора філософії, професора психології, науковця міждисциплінарного факультету природних наук ресурсознавства, навколишнього середовища та досліджень сталого розвитку в Університеті Акамаї (Гаваї, США). За результатами робочої поїздки професора досягнуто домовленість про його викладання на кафедрі фінансів і кредиту ННІ ФЕМ імені Олега Балацького протягом весняного семестру.

Професор Бхандарі провів стратегічну сесію для співробітників університету та низку лекцій-дискусій для студентів, аспірантів та викладачів. Основними темами спілкування стали: здобуття освіти в США, особливості освітніх курсів та програм, рух за академічну доброчесність. У лекціях професор розкрив останні тенденції з глобалізації та сталого розвитку, виокремив роль неурядових громадських організацій. Для аспірантів, науковців та молодих вчених професор Бхандарі провів семінари з написання академічних статей та методів досліджень, для студентів магістерської програми «Інвестиції, підприємництво та стартапи» - тренінг з конфлікт-менеджменту. Також професор виступив з публічною лекцією зі сталого розвитку міста для сум’ян.

Науковець Медані Прасад Бхандарі є магістром з антропології (Університет Триб'юван, Непал), магістром з моніторингу та аналізу навколишнього середовища (ITC-Університет Твенте, Нідерланди), магістром сталого міжнародного розвитку (Університет Брандея, Массачусетс, США), магістром з соціології (Університет Сиракуз, штат Нью-Йорк, США). До наукової сфери інтересів професора Бхандарі належать: соціологічні теорії і практики; методи соціального та екологічного дослідження; соціальні та екологічні інновації; соціальна та екологічна політика; кліматичні зміни; міжнародне екологічне врядування; зелена економіка; сталий розвиток та оцінка економічного, соціального та екологічного впливу на суспільство та природу. Професор Бхандарі опублікував 4 книги та близько 50 наукових праць у міжнародних наукових журналах.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]