Дата публікації:
21 грудня 2017
Кількість переглядів:
1199
Поділитися:

20 грудня волонтери Сумського державного університету відвідали Сумський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці. Для дідусів та бабусь волонтери підготували листівки із побажаннями здоров’я, щастя, тепла та невеличкі гостинці до чаю. Заступник директора геріатричного пансіонату Ірина Савченко провела екскурсію закладом та вручила подяку на ім’я ректора Анатолія Васильєва за організацію такого заходу.

За словами волонтера Анастасії Вихрової, візит до пансіонату став важливим як для студентів, так і для його мешканців. «Помітно, що дідусі та бабусі отримали заряд позитивних емоцій від спілкування із молодим поколінням. А ми, в свою чергу, уважно слухали та всіляко підтримували кожного з них».

«Після відвідування подібних закладів дійсно розумієш, наскільки важливою для таких людей є наша підтримка. У деяких палатах затримувалися довше, тому що стареньким хотілося поділитися своїми спогадами, розповісти про минуле. Самотність людей, які пройшли війну, тяжко працювали, це дико і неприйнятно», - поділилася враженнями волонтер Алла Клімова.

Загалом, у закладі проживають та лікуються 210 осіб, 11 із них переселенці.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]