Дата публікації:
22 грудня 2017
Кількість переглядів:
1947
Поділитися:

22 грудня у Конгрес-центрі Сумського державного університету відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю міської ради та Сумського державного університету щодо розробки й впровадження у м. Суми концепції «Smart City Суми» на період до 2027 року. Підписи під документом поставили ректор СумДУ Анатолій Васильєв та голова Сумської міської ради Олександр Лисенко.

Меморандум передбачає розробку прогнозу економічного та соціального розвитку міста Суми на середньостроковий період до 2025 року, Стратегії розвитку міста на період до 2027 року, концепції впровадження системи електронних агрегаторів та Інтернет-порталу «Smart City м.Суми», регулярний соціальний моніторинг міста тощо.

«Одна з важливих тез філософії нашого університету: інтелект Сумщини повинен слугувати громаді, - мовив ректор Анатолій Васильєв. - Наш університет протягом усіх років свого існування цю тезу наполегливо реалізує. Маємо дуже багато замовлень, виконуємо широкий спектр проектів соціального спрямування, активно працюємо у культурно-мистецькій, спортивній, волонтерській та багатьох інших сферах. Підписання меморандуму дає поштовх сумісним зусиллям, дає змогу університету брати більш активну участь у вирішенні проблем громади. Я вдячний меру, вдячний депутатам за те, що ми спілкуємося «однією мовою» і маємо такі потужні спільні можливості».
Професор кафедри фінансів СумДУ Вадим Олександров розповів, що на практиці в першу чергу буде запроваджено широкополосний інтернет в органах влади. Надалі будуть досліджені пасажиропотоки та розроблена нова транспортна схема міста, а також смарт-зупинки. У таких зупинках має бути wi-fi, відеонагляд та зв’язок з тривожними службами. Надалі планується інформатизація медицини та освіти.

Результатом такого впровадження Олександр Лисенко назвав матеріальну економію кожної родини, надання жителям міста якісних, сучасних послуг.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]