Дата публікації:
29 грудня 2011
Кількість переглядів:
1895
Поділитися:

Минає рік, який проходив, за свідченням астрологів, під знаком Кота (Кролика). Так, це не науковий погляд на календарні виміри, але традиція є традицією. Вона і дає нам право звернутися до фольклору й засвідчити, що в минаючому році СумДУ, не зважаючи на назву року,  мишей не ловив і харчувався не лише морковкою.

Університетський колектив продовжував рухатися вперед від перемоги до перемоги, підвищуючи свій авторитет, про що свідчать престижні міжнародні рейтинги і такі події як святкування Дня Європи на базі університету, на який завітали представники Євросоюзу та посли європейських країн, проведення резонансних міжнародних конференцій тощо. Отже, нам є чим пишатися, заповітні бажання під минулорічну ялинку перевершили сподівання своїми здійсненнями. Відзначимо наші успіхи за номінаціями:

«Дебют року» –  фестиваль соціальної реклами «Інший погляд».

«Єднання року» – Міжнародна науково-практична конференція «Наукова діяльність у поєднанні з сучасними інформаційно-комп’ютерними технологіями – головний чинник інноваційного розвитку вищої освіти».

«Інновація року» –  міжрегіональна виставка, присвячена інформаційним технологіям в освіті.

«Візит року» – Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник відвідав СумДУ.

«Прорив року» – навчання за програмами подвійними дипломами студентів факультету ЕлІТ Анастасія Головченко та Віталій Бондарєв в Швейцарії та Польщі.

«Талант року» – факультет ЕлІТ вперше за останні сім років став володарем «Золотого інтегралу»

«Надія року» – волейбольна команда «Хімпром-СумДУ» (вища ліга) успішно виступає на Чемпіонаті України.

«Людина року» – Президент України Віктор Янукович відзначив ректора СумДУ Анатолія Васильєва державною нагородою – «Заслужений працівник освіти України».

«Перемога року» – бібліотека СумДУ зайняла І місце у номінації «Кращий сайт бібліотеки вищого навчального закладу» за результатами першого Всеукраїнського конкурсу бібліотечних інтернет-сайтів.

«Подія року» – проведення першої міжнародної конференції «Nanoelectronics: Application and Properties, NAP-2011», до якої долучилися науковці з 18 країн світу.

«Спортсмен року» – Юлія Джима – бронзовий призер чемпіонату світу з біатлону.

«Пієтет року» – СумДУ відзначив 450-річчя Пересопницього Євангелія. Його унікальне факсимільне видання, яке є книжковим раритетом сучасності, зберігається у бібліотечно-інформаційному центрі СумДУ з відкритим доступом.

«Успіх року» – старший викладач кафедри електроенергетики Володимир Косяк отримав індивідуальний грант в Університеті Юта в Солт-Лейк-Сіті (США) у розмірі $ 170тис.

«Досягнення року» – СумДУ виборов І місце в ХІІ обласній спартакіаді вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації.

«Тріумф року» – «СумДУ» - володар Кубку Сумщини з футболу.

«Ювілей року» – 55 років голові профспілкового комітету співробітників СумДУ Валентини Боровик та проректору Володимиру Любчака та 70-річчя професора кафедри прикладної гідроаеромеханіки, академіка Інженерної Академії України, заслуженого працівника освіти України, ректора СумДУ (1972-2004) Ігоря Ковальова.

«Іменинник року» – факультет економіки та менеджменту, який 20 років тому розпочав перший набір студентів.

«Відкриття року» – створення «Центру підтримки сім’ї», аналогів якому немає в жодному вищому навчальному закладі України.

«Захист року» – в університеті створена студентська соціальна служба.

«Зустріч року» – візит делегації Послів країн Європейського Союзу на чолі з Послом, Головою Представництва ЄС в Україні Жозе  Мануелом Пінту Тейшейрою.

«Ексклюзив року» – СумДУ відвідав жива легенда карате – президент Міжнародної Асоціації Карате (ІКА), кіноактор та постановник трюків для голлівудських фільмів Соке Такаюкі Кубота.

«Видозміна року» – СумДУ змінив своє web-обличчя – створив оновлений офіційний сайт.

«Сміливість року» –  проректор з адміністративно-господарської частини Анатолій Положій за вміння оперативно реагувати на виклики часу.

«Визнання року» – репозитарій університету зайняв ІІ місце серед вишів України.

«Інтеграція року» – 25 молодих науковців СумДУ проходять стажування у провідних університетах Європи.

«Педантичність року» – проректор Володимир Касьяненко за відповідальне ставлення до роботи.

«Толерантність року»-  перший проректор СумДУ Василь Карпуша за уміння знаходити компроміси.

«Видання року» –  підготовлено та випущено перші номери фахового журналу «Юридична наука і практика».

«Традиція року» – XIII(!) Міжнародна науково-технічна конференція «Гервікон-2011», участь у якій взяло близько 200 науковців із дев’яти країн світу – України, Росії, Польщі, Словаччини, Чехії, Німеччини, Білорусії, Франції та Південної Кореї.

«Колектив року» – студенти, освітяни та співробітники Сумського державного університету.

Тож давайте не понижати планку наших мрій та бажань і під ялинку новорічну!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]