Дата публікації:
29 січня 2018
Кількість переглядів:
3513
Поділитися:

26 січня відбулася конференція трудового колективу Сумського державного університету, на якій затверджено звіт ректора Анатолія Васильєва про підсумки роботи університету за 2017 рік та основні завдання на 2018 роки.

Перед звітом протягом січня традиційно проходило всебічне, деталізоване обговорення результатів 2017 року при звітуванні проректорів, директорів, деканів та інших посадових осіб.

Звертаючись до делегатів конференції, Анатолій Васильєв відзначив: «Ми пройшли дуже непростий, важкий рік: зростання мінімальної зарплати, від’ємна демографія, відтік іноземних студентів у зв’язку з війною на сході, економічний стан держави, зростаюча конкуренція вишів, у тому числі фактор конкуренції з інших країн, нові алгоритми визначення держзамовлення тощо. В цих умовах нам було складно забезпечити стабільність та подальший розвиток. І дійсно, чимало вишів сьогодні на 2-х ‒ 3-х місячних канікулах, у неоплачуваних відпустках, мають неповний робочий день тощо. Однак, ми подолали майже усі негаразди і навіть, незважаючи ні на що, забезпечили подальший розвиток та зростання авторитету СумДУ у вітчизняному та світовому освітньо-науковому просторі». Ректор відзначив, що ці здобутки є колективним досягненням та висловив вдячність усім, хто має причетність до цих потужних результатів.

Анатолій Васильєв наголосив, що 2018 рік так само несе певні виклики, тому як ніколи потрібне об’єднання колективу заради спільних цілей, що у значній мірі зумовлює бажані результати за всіма напрямами багатогранної діяльності університету. Так, стратегічними завданнями на 2018 та частково на 2019 роки визначено підвищення позиціонування університету в міжнародних рейтингах, робота над здобуттям статусу «національного» ЗВО, оновлення стратегічного плану розвитку університету.

«Демонструю оптимізм. Висловлюю впевненість щодо реалістичності наших планів успішності року 2018, до речі, року 70-річчя нашого закладу, - підкреслив ректор СумДУ Анатолій Васильєв. - Вірю в здатність колективу вирішувати найскладніші завдання сьогодення з тезою «незважаючи ні на що» і з філософією «ще більшої успішності».

Ознайомитись із узагальнюючим звітом ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва «Підсумки роботи СумДУ за 2017 р. та основні завдання на 2018 р.» можна на офіційному сайті СумДУ за посиланням.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]