Дата публікації:
01 лютого 2018
Кількість переглядів:
3705
Поділитися:

Завідувачка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету,  керівник координаційного центру гуманітарної політики Ніна Світайло представила досвід СумДУ у впровадженні дуальної форми освіти в ході спільної з Міністерством освіти  та науки України прес-конференції.

Прес-конференція, ініційована Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта  в Україні, відбулась 29 січня на базі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» і була присвячена процесу впровадження дуальних підходів в освіті та перспективам встановлення рівноправного партнерства закладів вищої, фахової передвищої, професійно-технічної (професійної) освіти, роботодавців та здобувачів освіти з метою набуття останніми необхідних для успішної професійної діяльності досвіду та компетентностей. Нагадаємо, 26 грудня 2018 року на Розширеному засіданні Колегії Міністерства освіти і науки України була прийнята Концепція підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти в Україні.

Учасниками прес-конференції були Володимир Віталійович Ковтунець – перший заступник Міністра освіти і науки України; Юрій Михайлович Рашкевич – заступник Міністра освіти і науки України; Олена Борисівна Давліканова, координатор програм Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні; Ірина Вікторівна  Лилик, президент ГО «Українська Асоціація Маркетингу» , Тетяна Дем’янівна Іщенко, виконувач обов’язків директора Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта».

Ніна  Світайло, яка виступила модератором заходу, акцентувала увагу на позитивному досвіді СумДУ у впровадженні дуальних підходів, набутому в ході участі у пілотному проекті за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Досвід СумДУ є унікальним, оскільки стосується реалізації таких підходів у підготовці фахівців гуманітарних спеціальностей.

Докладніше про хід прес-конференції: https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2390411-dualna-osvita-v-ukraini.html

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]