Дата публікації:
10 січня 2012
Кількість переглядів:
1799
Поділитися:

5 січня у Центрі болгаристики та балканських досліджень ім.  М. Дринова Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбувся науковий семінар за участі доцента кафедри історії СумДУ й одночасно докторанта Київського національного університету імені Тараса Шевченка Валерія Власенка. Обговорення присвятили актуальним проблемам сербської історії нового і новітнього часу.

У заході відомого в країнах СНД та Балканського півострова наукового центру взяли участь історики з різних вишів України. До складу Наукової ради Центру, яку очолює д.і.н. М. Станчев, входять більше 25 докторів і кандидатів наук. Очолює установу доцент С. Страшнюк.

У доповіді сумського вченого Валерія Власенка йшлося про Українську громаду в Белграді в міжвоєнний період. Професор Київського міжнародного університету, д.і.н. Володимир Козлітін виголосив доповідь «Європейська інтеграція Сербії: уроки для України», аспірант Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Вадим Гряник – «Політична криза 1928 р. в Королівстві сербів, хорватів і словенців» та студента ІV курсу історичного факультету ХНУ Сергія Білоуса – «Інтернаціоналізація Косовського конфлікту та реакція СРЮ (90-ті рр. ХХ ст.)». Доповіді викликали жваву дискусію, в якій взяли участь професори, доценти, аспіранти і студентивишів України.

Бажаємо нашому колезі й подальшої плідної співпраці з вітчизняними та зарубіжними фахівцями у галузі болгаристики та балканістики.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]