Дата публікації:
23 лютого 2018
Кількість переглядів:
2779
Поділитися:

22 лютого в Сумському державному університеті було проведено засідання «круглого столу» щодо розвитку національної економіки, участь у якому взяли керівники області, міст і районів, представники бізнесу, машинобудівних та сільськогосподарських підприємств, керівники освітніх закладів Сумщини.

Серед питань, які були розглянуті – якість підготовки фахівців для промислових та аграрних підприємств. Як наголосив голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, на Сумщині активно впроваджується система дуальної освіти, що поєднує професійну освіту з виробничим навчанням на підприємстві: «Це частина великого проекту Державно-Приватного-Партнерства. Як приклад – запровадження Пілотного проекту дуальної освіти на базі Машинобудівного коледжу Сумського державного університету та групи підприємств ТОВ «Гуалапак Україна», ТОВ «Гуала Клоджерс Україна», ПрАТ «Технологія». У коледжі планується модернізація виробничих дільниць для спеціальностей «Галузеве машинобудування» та «Видавництво та поліграфія», де випускатиметься продукція машинобудівного та поліграфічного спрямування для подальшої реалізації в регіоні. Одночасно на підприємствах групи «Технологія» буде створено дільницю для спеціальності «Хімічні технології та інженерія», де студенти паралельно із навчанням проходитимуть практичну підготовку за фахом».

Спілкуючись із журналістами по закінченню заходу, Володимир Гройсман окреслив бачення щодо подальшого реформування вищої освіти в Україні: «Я буду пропонувати уряду підтримати наступну ініціативу: визначити топ-ЗВО за якістю знань і рейтингом працевлаштування та повністю звільнити ці університети від сплати податків, за виключенням податку на доходи фізичних осіб. Я дав доручення МОН України розпочати роботу над цим законопроектом, і думаю, що він буде підтриманий українським парламентом як закон, спрямований на покращення якості освіти в Україні. Для нас важливо впроваджувати в кожен український продукт український інтелект. І це дасть можливість нам побудувати стрімке економічне зростання».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]