Дата публікації:
14 березня 2018
Кількість переглядів:
4116
Поділитися:

14 березня, у Міжнародний день числа Пі, випускник Сумського державного університету, керівник Школи розвитку пам’яті при СумДУ Артем Гарін встановив новий рекорд з відтворення напам’ять надвеликих об’ємів цифрової інформації. Це третій рекорд «людини-комп’ютера», як іще називають Артема. Він на швидкість та у довільному порядку відтворював 23 тисячі знаків після коми числа Пі. Таким чином – побив власний попередній рекорд - 10101 знак. Рекорд фіксували представники Національного реєстру рекордів України.

«Такий рекорд не має аналогу в світі і демонструє не лише знання надвеликого об’єму інформації, а й вільне володіння ним. Це - один із найскладніших рекордів, який вимагає максимального зосередження, - запевнила керівник Національного реєстру Рекордів Лана Вєтрова, - Тож попрошу повної тиші та вимкнення технічних засобів».

Для рекорду знаменитому менталісту потрібно було на запит експертів Національного Реєстру Рекордів на швидкість назвати точну послідовність довільних десятків чисел з 23 тис. знаків після коми числа «Пі». Рекорд було встановлено за 10 хвилин 56 секунд. Зі слів Лани Вєтрової, сьогодні це досягнення претендує не лише на рекорд в Україні, а й на світове визнання. «Із цими параметрами досягнення входить в категорію «Людські досягнення» і залишається там назавжди», - резюмувала вона.

«Рекорд встановлено, - говорив тричі рекордсмен Артем Гарін. - Висловлюю подяку моїй родині і друзям, організаторам та експертам, тим, хто підтримував. Навіщо я це зробив? Майбутнє за розвитком інтелекту, і це мій внесок. Крім того, мені хочеться прославити рідне місто і Сумський державний університет. А ще я зробив це заради особливого стану. Як би я хотів, щоб ви це теж відчули! Завдяки постійній концентрованій роботі з великим об'ємом інформації, у процес мислення включилася більша кількість нейронів. Завдяки цій праці глибоко усвідомлюєш, що все складне - це сума простого, а все неможливе - сума можливого. Дякую всім за привітання!..». Також Артем наголосив, що не відмовляється від власних амбіцій продовжувати рух вперед назустріч світовому рекорду.

Довідково: Артем Гарін має два рекорди України: «Відтворення послідовності 5000 знаків після коми числа «Пі» (2014 р.) і «Відтворення послідовності 10 101 знаку після коми числа «Пі» (2015 р.).

Число "Пі" після коми має безкінечну кількість знаків, жодної закономірності їх послідовності немає. Єдиний спосіб їх відтворення - це запам’ятовування.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]