Дата публікації:
16 березня 2018
Кількість переглядів:
3583
Поділитися:

15 березня в Сумському державному університеті відбулася церемонія нагородження переможців всеукраїнського конкурсу віршів та художнього перекладу “Alter-Ego”, який проводили на факультеті іноземної філології та соціальних комунікацій (кафедра германської філології).

Переможців визначали за 5 номінаціями, а саме: «Вірші українською мовою», «Вірші про Сумський державний університет», «Художні переклади з англійської мови», «Художні переклади з німецької мови», «Вірші англійською/німецькою мовою». Очолила журі, до складу якого увійшли науковці факультету, кандидат філологічних наук, професор, завідувач кафедри германської філології Ірина Кобякова.

За результатами оцінювання конкурсних робіт, були визначені переможці у кожній з номінацій. Так, в номінації «Вірші українською мовою» перше місце здобула Юлія Чімирис (учениця КУ ССШ № 7, м. Суми), друге - Ірина Сіпко (СумДУ), третє місце - Анна Маліцька (Одеський національний університет імені І.І. Мечникова). У номінації «Вірші про Сумський державний університет» кращими стали Альона Шевченко – перше місце, та Анастасія Юркова – друге місце (обидві – студентки СумДУ). У номінації «Художні переклади з англійської мови» перше місце завоювала Вікторія Ремішевська (Національний педагогічний університет імена М.П. Драгоманова), на другому місці - Ярослава Нємцева (СумДУ), на третьому - Крістіна Барабаш (політехнічний технікум Конотопського інституту СумДУ). У номінації «Художні переклади з німецької мови» всі три призові місця посіли студенти СумДУ: на першому - Тетяна Мага, на другому - Ольга Однорал, на третьому - Яна Мороз. Місця у номінації «Вірші англійською/німецькою мовою» також розділили між собою студенти СумДУ: перше місце - Світлана Ступіна, друге місце - Альона Коваленко та третє - Аліна Охріменко.

Почесною грамотою і подарунками відзначено художній переклад зі староанглійської мови, а саме - уривку з поеми «Битва при Мелдоні», виконаний Поліною Федоровою (СумДУ).

Переможці отримали грамоти та пам’ятні подарунки від організаторів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]