Дата публікації:
13 січня 2012
Кількість переглядів:
1841
Поділитися:

Із 16 по 31 січня бібліотека СумДУ запрошує усіх бажаючих відвідати Дні інформації. За жовтень-грудень бібліотечний фонд поповнився новою літературою, а це – 617 видань із питань вищої освіти, економіки та менеджменту, історії, техніки, права, а також художня література та ін.

Для ознайомлення запропоновано монографії, словники, посібники, енциклопедії, матеріали конференцій, книги, автореферати, дисертації, що захищені у Сумському державному університету, наукові періодичні видання та ін.

Представлено 31 видання співробітників університету, серед яких наукові праці професорів: В.О. Залоги, В.А. Марцинковського, В.І. Симоновського, Л.Д. Пляцука; доцентів: О.М. Кобякової, І.О. Трунової, Ю.М. Лопаткіна, В.О. Артюха,  В.Д. Черв’якова, Л.І. Брацихіної та ін.

Більше 70 книг надійшло з обмінних фондів бібліотек університетів Києва, Львова, Харкова, Полтави, Донецька, Житомира, Тернополя,  Дніпропетровська, Санкт-Петербурга (Росія) та ін.

110 книг подаровано авторами, читачами, видавництвами.

Особливо цінними для бібліотеки СумДУ є 14 книг, подаровані авторами із власними дарчими підписами. Вагоме місце займають й інші видання з дарчими підписами авторів: «На просторі часу. Поезії останнього чвертьстоліття» у двох книгах Олександра Вертіля, повість «Юрій Юрійович, улюбленець жінок» Євгена Положія, автобіографічна повість «Звезда по имени судьба. Земные откровения космонавта» Віталія Жолобова та ін.

У подарунок від читача бібліотека отримала дві унікальні високохудожні книги: «Pejzaż świętokrzyski. The Landscape of Holy Cross Region», яка містить значну кількість фото Свентокшишського воєводства та «Osnabrück» G. Hänel, B. Kehne»із описом історії заснування німецького міста Оснабрюк.

До уваги відвідувачів також матеріали наукових конференцій, які проведилися на базі СумДУ.

Не залишить байдужими літературознавців книга «Борітеся – поборете! Пропам’ятна книжка з нагоди відкриття пам’ятника Т. Шевченкові в Сиракузах» із  дослідженням своєрідності культу Тараса Шевченка на американській землі.

Заслуговує на особливу увагу серія книг «Реабілітовані і сторією», що ушановує пам'ять наших співвітчизників, які стали жертвами політичних репресій.

Пізнавальною для ознайомлення є книга Я. Шашкевича «Постаті» - історіографічні розвідки автора про 58 знакових постатей минулого України.

Цікаві для перегляду науковців видання:

  • «Перспективы развития фундаментальных и прикладных исследований в области физики, химии и биологии воды».

  • «Винаходи та інновації. Винахідники України».

  • «Інформаційний посібник грантодавчих установ та організацій».

До бібліотеки надійшов навчальний посібник Л.Ф. Брикайло «Системи інформаційно-правового забезпечення ЛІГА:ЗАКОН», який знайомить читачів зі способами пошуку та обробки нормативних, консультативних, довідкових документів, зі спеціалізованими інформаційними ресурсами та сервісами. До речі, нагадаємо, що співробітниця бібліотеки СумДУ Анна Недбаєва стала однією із переможниць І туру та пройшла у фінал конкурсу для студентів юридичного напряму "Чи знаєш ти системи ЛІГА:ЗАКОН".

Зацікавленість у відвідувачів викличуть і видання про вищі навчальні заклади, а саме: «Politechnika Świętokrzyska. Kielce University of Technology» та «Академія будівництва України. 15 років звершень».

Що ж до унікальності, до бібліотечного фонду СумДУ надійшло понад 20 рідкісних книг, серед яких раритетне видання «Протоколы Парижской Коммуны» (Том І, Том ІІ).

За останній період фонд бібліотеки поповнився унікальними енциклопедіями:

- 62-томна «Большая Энциклопедия», 4-томна енциклопедія «Революция и Гражданская война в России: 1917-1923 гг.», енциклопедія «Фашизм и антифашизм» у 2 томах, «Популярная энциклопедия» у 20 томах, 15-томна «Энциклопедия живописи».

Ці та інші видання Ви можете переглянути в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки СумДУ (к. 212).

Поспішайте, адже час плине швидко!

Список видань >>

Інформаційно-бібліографічний відділ
 бібліотеки СумДУ

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]