Дата публікації:
29 березня 2018
Кількість переглядів:
2627
Поділитися:

У період з 21 по 23 березня 2018 року на базі Київського національного університету імені Т. Шевченка відбулась робоча зустріч представників консорціуму міжнародного грантового проекту «Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій» (QUAERE), що реалізується у рамках програми ЄС Еразмус+. Участь у заході взяли представники Сумського державного університету.

У перший день зустрічі з вступним словом виступив європейський координатор проекту QUAERE (Технологічний університет м. Вроцлав, Польща) проф. Маріуш Мазуркевич.

Головним акцентом проектної зустрічі стало представлення та обговорення моделі внутрішньої системи забезпечення якості університету: процедури, стейкхолдери, нормативне забезпечення у розрізі ESG 2015.

Представники робочої групи за проектом від Сумського державного університету – Ольга Люта, керівник бюро із забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти, та Костянтин Кириченко, начальник відділу міжнародних зв’язків, презентували розробки щодо організаційної структури внутрішньої системи забезпечення якості, основні функції відповідного Центру, а також результати моніторингу якості виконання проекту.

Важливими заходами проекту у найближчий період стануть пілотна акредитація освітніх програм СумДУ європейськими експертними панелями і опитування студентів та роботодавців щодо ефективності внутрішньої системи забезпечення якості університету.

Робоча зустріч супроводжувалася конструктивним та плідним обговоренням розробок проекту з представниками Міністерства освіти і науки України та національного Еразмус+ Офісу. Заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич та генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров відзначили суттєвий прогрес у реалізації даного європейського проекту, важливу роль СумДУ та підкреслили, що пакет розробок консорціуму повинен бути використаний широким колом університетів України, а також національним агенством забезпечення якості вищої освіти.

Партнерство СумДУ в проекті QUAERE сприяє розбудові власної системи забезпечення якості, модернізації освітніх програм та послуг для наших студентів за європейськими стандартами.

Детальніше про проект - http://sumdu.edu.ua/int/en/international/1079-quaere-562013-epp-1-2015-1-pl-eppka2-cbhe-sp-quality-assurance-system-in-ukraine-development-on-the-base-of-enqa-standards-and-guidelines, http://quaere.pwr.edu.pl/

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]