Дата публікації:
17 квітня 2018
Кількість переглядів:
40051
Поділитися:

13 квітня волонтери Сумського державного університету спільно з молодіжною організацією «Всеукраїнське молодіжне спілкування» організували День корейської культури (Korean Culture Day) за участі волонтерів з Південної Кореї. У програмі заходу були представлені цікава презентація про історію і культуру Кореї, каліграфія, маски, пісні, корейська мова, ігри, оригамі та танці. До участі у заході долучилися як студенти університету так і школярі з 12, 6, 18, 7 шкіл міста.

Відкрив захід перший заступник та спеціальний лектор Міжнародного інституту розвитку інтелекту Віктор Ан (Ahn Seungwoo). Він розповів про стрімкий розвиток Кореї, можливість створювати нові проекти, формування інноваційного мислення у школярів та студентів, а також зауважив, що зараз в Україні існують великі можливості по формуванню майбутніх лідерів з твердою громадською позицією та світоглядом, що має за основу принцип «Життя заради інших». Волонтерка з Кореї Джіин та Олександра (студентка Київського вишу) доповнили презентацію лектора цікавою інформацією з життя корейського народу: навчили присутніх танцю «Дитинча акули», розповіли про корейські святкові маски та дали можливість усім присутнім розфарбували маски власноруч на раніше приготованих макетах. Також познайомили присутніх із корейською каліграфією та народними іграми.

«Я приємно здивована та дуже вражена, що така велика кількість школярів цікавиться корейською культурою, а деякі, як було зазначено в анкетах, навіть вивчають корейську мову та мріють побувати в Кореї», - коментує волонтер університету Вікторія Гичкаленко.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]