Дата публікації:
24 квітня 2018
Кількість переглядів:
2492
Поділитися:

Викладачі й випускники кафедри журналістики та філології Сумського державного університету вкотре взяли активну участь у проведенні ХІV Всеукраїнського турніру юних журналістів, який відбувся у Сумській гімназії №1. Організатор турніру: Алла Федорина - голова Сумського обласного прес-клубу, заслужений журналіст України, викладач кафедри журналістики та філології СумДУ. У заході взяли участь 25 команд із різних областей України.

Науковці й випускники СумДУ увійшли до складу журі, а студенти брали участь у рахувальних комісіях, проводили ігри, редагували та випускали традиційну «турнірну» газету «Трубадур».

Учасники турніру розв’язували складні завдання, використовуючи набуті теоретичні знання з журналістики, вели публічні дискусії. Вони вміло доповідали, рецензували та вели полеміку, обираючи актуальні теми.

Під час турніру паралельно проводився творчий конкурс, у якому брали участь по одному представнику з кожної команди. Учасники були поділені на групи та побували на кількох заходах. Зокрема, майбутні мас-медійники відвідали прес-конференцію, яку провела заступник завідувача кафедри журналістики та філології СумДУ, доц. Ольга Садовнікова. За результатами прес-конференції учасникам творчого конкурсу було запропоновано написати звіт. А наприкінці турніру трьох авторів найкращих матеріалів було нагороджено спеціальними призами від факультету іноземної філології та соціальних комунікацій.

За результатами змагань та творчого конкурсу було визначено переможців: перше місце посіла команда «Четверта влада» (м. Луцьк), друге – «Меркурій» (м. Харків), третє – «Еспада» (м. Суми, Сумська спеціалізована школа №10) та четверте – «Лідер» (м. Харків).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]