Дата публікації:
16 травня 2018
Кількість переглядів:
5447
Поділитися:

16 травня в Сумському державному університеті відбувся фестиваль науки, освіти і культури. На площі перед Центральним корпусом зібралися студенти закладу вищої освіти, сум’яни та гості міста, майбутні абітурієнти і школярі. Площа була наповнена наметами структурних підрозділів, інститутів та факультетів вишу, які представили «родзинки» своєї діяльності. Науковці, викладачі, студенти СумДУ продемонстрували широкий спектр науковий розробок, досягнень і здобутків вишу, а школярі й громадськість міста познайомилися з багатим культурно-мистецьким та спортивним життям університету.

Учасників фестивалю привітав ректор СумДУ Анатолій Васильєв: «Цього тижня проходять чисельні заходи, присвячені загальнодержавному святу - Дню науки. Сьогодні ми презентуємо молоді як наукові, так і інші можливості потужного саморозвитку університету».

Центральна площа університету яскравіла прапорами різних країн світу, численна молодь з яких навчається на в цьому виші. Панувала атмосфера дружби, взаєморозуміння та єднання в храмі Науки. Біля сцени проводили інтерактивні ігри та конкурси. Крім того, біля кожного намету учасники могли стати учасниками вікторин, квестів, розіграшів. Так, Медичний інститут продемонстрував новинки медицини, мобільний стоматологічний кабінет; Навчально-науковий інститут права залучив до демонстрації на площі справжній наряд патрульної поліції і колишні випускники інституту розповіли про принципи своєї роботи, про правила громадської поведінки на вулиці та ін. Кафедра військової підготовки провела майстер-клас зі збірки та розбірки зброї.

Інститут бізнес-технологій «УАБС» запропонував на огляд експонати Музею грошей, а браві козаки імпровізовано карбували монети. Викладачі й студенти факультету технічних систем та енергоефективних технологій продемонстрували результати своїх винаходів, а також запропонували поринути у світ хімічних експериментів. Навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту ім. О.Балацького проводив гру «Вгадай банкноту», переможці якої отримували солодкі призи. Факультет електроніки та інформаційний технологій представив досягнення у сфері ІТ; факультет іноземної філології та соціальних комунікацій – квест, який завершувався екскурсією в стінах університету, зокрема, по навчальній телестудії. Перекладачі пропонували цікаві ігри на знання мов світу, завдання з перекладу та багато інших цікавих конкурсів. ГО «Спарта» показала номер, який містив елементи рукопашного бою. На площі працювала психологічна клініка.

Волонтери СумДУ провели акцію «Безкоштовний комплімент», каталися на роликах площею із символікою волонтерського загону.

Викликали захоплення в учасників роботи, апарат Тесла, 3D-принтер, 3D-окуляри доповненої реальності. Відбулися серія брейн-рингів, майстер-класи з танців народів світу; катання на героскутерах та виставка моделей катерів; тест-драйв автомобілів автошколи СумДУ. Працювала сувенірна лавка, в якій учасники фестивалю змогли обміняти зароблені під час творчих завдань фішки на сувенірну продукцію з символікою університету.

До проведення масового фестивалю – одного з найголовніших свят СумДУ - долучилися й студентське самоврядування, і студентська соціальна служба, профспілкова організація студентів, студентське містечко. Комплекс громадського харчування частував усіх смачною «польовою» кашею, гарячим чаєм і пиріжками. Музичним подарунком для присутніх став гурт «INUA».

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]