Дата публікації:
23 травня 2018
Кількість переглядів:
4263
Поділитися:

14-17 травня в Конгрес-центі СумДУ відбувся інтенсивний тренінг «Енергоефективність у промисловості», який був розроблений Європейським банком реконструкції та розвитку. Тренінг був спрямований на покращення знань та навичок з енергоефективних технологій. Протягом чотирьох днів присутні обговорювали питання, що стосуються: енергетичних систем та комунальних послуг у промисловому середовищі; когенерації тепла та енергії; оцінки та розрахунків викидів парникових газів; двигунів, приводів, стисненого повітря, насосів; проведення енергоаудиту; оцінки капітальних інвестицій та аналізу витрат; розробки та впровадження заходів з енергоефективності; основних елементів консалтингового процесу та управління циклом проекту; фактичного проведення енергетичного обстеження на промисловому підприємстві, включаючи демонстрацію портативних приладів та інше.

Навчання проводили провідні світові експерти компанії LDK Consultants Engineers and Planners:

  • Костянтинос Теофілактос, пройшов підготовку у сфері енергетики в Університеті Евансвіля (Індіана, США). Протягом багатьох років був президентом Грецької асоціації когенерації, а також тривалий час очолював Центр відновлюваних джерел енергії (CRES) в Афінах. Має великий досвід реалізації енергетичних проектів, що фінансуються ЄС та ЄБРР у країнах Європи та Азії.
  • Томас Філіппоу, експерт з питань енергетики, енергоефективності в промисловості; має багаторічний досвід у проведенні спеціальних навчальних курсів для ЄБРР.
  • Олександр Овдієнко, президент Асоціації Інженерів Енергетиків України (АЕЕ Україна) – підрозділу Асоціації Інженерів Енергетиків (США) - громадської організації, заснованої в США в 1977 році, що має більше 18000 членів в понад 100 країнах світу. Має досвід понад 17 років професійної діяльності з впровадження проектів підвищення енергоефективності, використання альтернативних джерел енергії, а також співпраці з міжнародними фінансовими організаціями в сфері енергетики та енергоефективності. Приймає активну участь в підготовці законопроектів в рамках засідань комітету Верховної Ради України з питань ПЕК.

Серед учасників тренінгу були також фахівці СумДУ: Володимир Звягінцев - головний інженер), Костянтин Хацко - керівник спеціалізованої групи з енергообстежень, Вікторія Мілтих - асистент кафедри прикладної гідроаеромеханіки.

Отриманні під час тренінгу знання дозволять підвищити ефективність реалізації проектів з енергозбереження у Сумському державному університеті, а також сприятимуть покращенню якості послуг у сфері впровадження енергоефективних технологій, які будуть надавати фахівці СумДУ для зовнішніх замовників.

Центр підтримки бізнесу м. Суми (https://www.fb.com/business.support.centre.sumy/) був створений у 2017 році  зусиллями  представників СумДУ: Юрія Петрушенка, Тараса Савченка, Тетяни Васильєвої, Сергія Лєонова, Сергія Хвостова, Наталії Карпенко, Наталії Винниченко та інших. В Україні всього створено  15 таких центрів, діяльність яких спрямована на підвищення конкурентоспроможності та рентабельності українських малих та середніх підприємств шляхом надання їм якісних інформаційних послуг та консультацій. Організаційну підтримку  у проведенні даного тренінгу надано Центром підтримки бізнесу м. Суми у межах ініціативи “EU4Business”.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]