Дата публікації:
29 травня 2018
Кількість переглядів:
3796
Поділитися:

Урочистості до Дня науки в Сумах завершилися проведенням обласного фестивалю. Під час заходу, на який завітали очільники області, представники закладів вищої освіти Сумщини, наукових установ та Сумського територіального відділення Малої академії наук України, звітував і колектив Сумського державного університету.

За підсумками 2017 року, зі слів проректора з наукової роботи СумДУ Анатолія Чорноуса, університетом виконано майже тисячу господарських договорів на впровадження власних розробок і надання науково-технічних послуг на замовлення понад 400 підприємств і організацій Сумської області, України та світу. Упродовж минулого року відбулося майже 30-ти відсоткове зростання кількості договорів і контрактів з іноземними замовниками із 15 країн. Обсяги фінансування НДР з державного бюджету порівняно з 2016 р. збільшились удвічі. До виконання робіт з оплатою праці було залучено понад 700 осіб. Уперше отримано перемогу в конкурсі проектів за програмою Європейського Союзу «Горизонт 2020». Від імені університету у виданнях, які індексуються БД Sсopus, опубліковано понад 300 статей, а у виданнях, які індексуються БД Web of Science Core Collection, – понад 200.

СумДУ має перший показник серед університетів за кількістю отриманих нагород у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

Під час фестивалю за високі наукові досягнення відзначено сім представників Сумського державного університету. Відзнаки Міністерства освіти і науки України отримали:

Лазненко Дмитро Олексійович – кандидат технічних наук, доцент кафедри прикладної екології;

Погорєлов Максим Володимирович – доктор медичних наук, професор кафедри громадського здоров’я;

Погребняк Олександр Дмитрович – доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри наноелектроніки;

Дегтярьову Сергію Івановичу, доктору історичних наук, професору секції історії кафедри конституційного права, теорії та історії держави і права, нагороду вручено раніше на відповідному засіданні у МОН України.

Грамотами та подяками Сумської обласної ради та облдержадміністрації відзначені:

Карінцев Іван Борисович – кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри опору матеріалів і машинознавства;

Кузьменко Ольга Віталіївна – доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри економічної кібернетики;

Опанасюк Анатолій Сергійович – доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри електроніки та комп’ютерної техніки;

Романюк Анатолій Миколайович – доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри патологічної анатомії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]