Дата публікації:
01 червня 2018
Кількість переглядів:
2382
Поділитися:

30-31 травня 2018 року в Сумському державному університеті відбувся Всеукраїнський форум: «Технології забезпечення права дитини на сім’ю в умовах сучасної України :досвід та перспективи», присвячений 30-річчю впровадження форм сімейної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Україні.

Учасниками форуму були Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба,  т.в.о. голови Сумської обласної державної адміністрації Микола Подопригора, начальниця відділу сімейних форм виховання Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Інна Гончарук, керівниця напряму з трансформації інституцій Національного офісу з деінституціалізації (проект ЕDGE) Надія Тимошенко, начальник Служби у справах дітей Сумської обласної Сумської обласної державної адміністрації Юрій Каліновський, керівники департаментів ОДА та м. Суми, науковці, представники системи безоплатної вторинної правової допомоги, громадського сектору, дитячих будинків сімейного типу.

Метою форуму було визначення та оцінка досягнень і проблем функціонування інститутів сімейного виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Україні.

Звертаючись до учасників та гостей форуму, ректор Сумського державного університету, професор Анатолій Васильєв зазначив актуальність цього напрямку роботи та послідовність університету в реалізації соціально-відповідальної політики та готовність до впровадження нових підходів у підготовці фахівців з соціальної роботи.

Напрацьовані в ході роботи Форуму пропозиції щодо оптимізації функціонування інститутів сімейного виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Україні будуть покладені в основу Стратегії Деінституалізації на всеукраїнському та місцевих рівнях.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]