Дата публікації:
06 червня 2018
Кількість переглядів:
2343
Поділитися:

Науковець Сумського державного університету - доцент кафедри патологічної анатомії медичного інституту Роман Москаленко отримав стипендію програми Вісбі від Шведського Інституту для стажування в Університеті Умео, яке триватиме до 31 серпня (постдок дослідження у галузі нейродегенеративних захворювань). Офіційне нагородження дипломами Шведського Інституту 220 стипендіатів з 56 країн світу відбулося у Нобелівському залі Сіті-холу м. Стокгольм (Швеція).

Стипендіати Шведського інституту утворюють SI Network for Future Global Leaders (NFGL) – мережу, яка покликана побудувати довготривалі відносини між Швецією та отримувачами стипендій від інституції. Мережа забезпечує можливість участі у різних заходах, майстер-класах, семінарах та візитах у компанії по всій Швеції з метою покращення знань про цю країну та способу життя її громадян. Урочиста церемонія вручення дипломів стипендіатів Шведського Інституту означає початок довготривалого членства у мережі випускників Шведського інституту. Участь у роботі цієї мережі буде сприяти сталому розвитку україно-шведських відносин, у тому числі у сфері наукових досліджень і освітніх ініціатив.

Шведський інститут – це громадська організація з офісами у Стокгольмі та Парижі, яка утримується з коштів шведського уряду (бюджет 470 млн шведських крон). Кошти інвестуються у такі галузі як міжнародне співробітництво, міжнародна допомога, освіта та університетські дослідження і бізнес. До того ж, близько 294 млн шведських крон припадає на гранти і стипендії у рамках програм Шведського Інституту.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]