Дата публікації:
06 червня 2018
Кількість переглядів:
2952
Поділитися:

У Сумському державному університеті на базі кафедри комп’ютерних наук секції інформаційних технологій проектування відбулося урочисте завершення курсів в Школі майбутнього IT-шника «IT4Teens» та занять за програмою «CodeClub». Цього року в навчанні було задіяно близько 90 учнів 7-х та 9-11-х класів загальноосвітніх шкіл міста Суми. Дякуючи співпраці з керівництвом факультету електроніки та інформаційних технологій, було організовано святкове вручення сертифікатів та заохочувальних подарунків слухачам як старшої групи, так і їх молодших колег. До цього дійства також долучилися студенти-волонтери факультету ЕлІТ, котрі організували підтримку волонтерській мережі клубів кодування “CodeClub Ukraine” в проведенні факультативних занять для учнів 7-х класів з візуального програмування в Scratch.

Після урочистої частини всі охочі відвідали музей комп’ютерної техніки СумДУ. Також запрошені познайомилися з віртуальними помічниками майбутніх абітурієнтів СумДУ та із задоволенням з ними сфотографувалися. Випускники ж у свою чергу із зацікавленістю слухали їхню інформацію про спеціальності інститутів та факультетів Сумського державного університету.

Нагадуємо, що програма курсів школи «IT4Teens» передбачає два рівні навчання: «Base of IT» та «Advanced IT». За першим рівнем навчаються школярі, які вперше почали відвідувати курси. За період проведення занять викладачі кафедри комп’ютерних наук секції інформаційних технологій проектування познайомили школярів з основами web-розробки, програмування мобільних додатків під операційну систему Android, моделювання в 3Ds Max та основами управлінням ІТ-проектами.

За програмою «Advanced IT» навчаються ті школярі, які проходили ці курси минулого року та отримали сертифікати початкового рівня. За декілька місяців учні познайомилися з тривимірним моделюванням в інженерному пакеті SolidWorks, набули теоретичних та практичних навичок технології 3D-друку, розглянули основи флеш-анімації, налаштування ігрових сцен в UNITY3D та завершили цікавою бізнес-грою в рамках курсу управління IT-проектами. Заняття є безкоштовними та проводилися один раз на тиждень в позаурочний час.

Наступного навчального року ІТ-школа СумДУ знову буде чекати на своїх слухачів з оновленими цікавими курсами.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]