Дата публікації:
11 червня 2018
Кількість переглядів:
2181
Поділитися:

Директор центру спортивної медицини Сумського державного університету Юрій Атаман взяв участь у науково-практичному семінарі "Manual Sports Physiotherapy in Track and Field", який проходив із 4 по 7 червня в місті Баку (Азербайджан). Захід було організовано Міжнародною асоціацією федерацій з легкої атлетики (IAAF).

Юрієм Атаманом був представлений досвід роботи центру спортивної медицини СумДУ з легкоатлетами-олімпійцями, зокрема в застосуванні апаратного лімфодренування для підтримки належного стану опірно-рухового апарату, системи крово- та лімфообігу у спортсменів. Учасники заходу високо оцінили роботу Сумського державного університету , метою якої є підтримка здоров'я атлетів та розвиток легкої атлетики в цілому. Участь науковця СумДУ в семінарі відбулася в рамках співробітництва вишу з Федерацією легкої атлетики України (ФЛАУ). Також нашу державу на семінарі представляв головний тренер-реабілітолог збірної команди України з легкої атлетики Євген Савченко.

Модератором та основним спікером семінару виступив Тімо Ліндеман - провідний фізіотерапевт IAAF, відомий своєю роботою з елітними легкоатлетами та футболістами німецької бундесліги. Для учасників з Німеччини, Естонії, Латвії, Туреччини, Білорусі та Азербайджану були проведені тренінги зі стречінгу, мануальної терапії, лікувальної фізкультури, кінезіотейпування та надання першої допомоги при травмах рухового апарату.

За підсумками роботи всім учасникам семінару видано сертифікати IAAF за підписом її президента.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]