Дата публікації:
25 лютого 2019
Кількість переглядів:
2419
Поділитися:

21 лютого вченою радою Сумського державного університету було затверджено Кодекс академічної доброчесності та Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин у Сумському державному університеті. Документи оприлюднено на сайті СумДУ в Реєстрі основної нормативної бази системи управління якістю діяльності Сумського державного університету.

Кодекс академічної доброчесності визначає загальноприйняті світовою спільнотою стандарти здійснення освітньо-наукової діяльності здобувачами вищої освіти, а також педагогічними, науково-педагогічними, науковими працівниками та іншими категоріями співробітників з дотриманням при цьому основних моральних і правових норм академічної поведінки, - йдеться у загальних положеннях Кодексу. Документ містить перелік основних принципів та фундаментальних цінностей академічної доброчесності, серед яких: чеснота, чесність та порядність, правда, прозорість, законність, повага, довіра, підзвітність, рівність та соціальна справедливість тощо. Кодекс регламентує види порушень академічної доброчесності та відповідальність у разі цих порушень. Додатками до Кодексу є форми декларації про дотримання академічної доброчесності здобувачем вищої освіти та співробітником СумДУ.

Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин у Сумському державному університеті містить розділи щодо університетської системи сприяння дотриманню принципів доброчесності, управління процесом дотримання академічної доброчесності на загальноуніверситеському та локальному рівнях, порядку перевірки навчальних, кваліфікаційних, науково-методичних та наукових робіт на плагіат,  заходи з попередження порушень академічної доброчесності тощо.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]