Дата публікації:
10 грудня 2019
Кількість переглядів:
716
Поділитися:

9 грудня у рамках дводенного тренінгу відбулося засідання «круглого столу», присвяченого новій процедурі акредитації освітніх програм, за участі заступниці голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олени Єременко.

У своєму виступі вона узагальнила перший практичний досвід агентства з проведення акредитації, а також представила візію розвитку і вдосконалення цих процедур у контексті розбудови системи якості вищої освіти в Україні.

Значну увагу Олена Єременко приділила забезпеченню об'єктивності експертної оцінки освітньої діяльності закладів вищої освіти, необхідності запровадження відповідного механізму в роботі експертних груп агентства.

Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв зазначив, що перший досвід проходження нових акредитаційних процедур за новими правилами є позитивним і оцінки експертних груп якраз підтверджують правильність обраного вектору розвитку університету з розбудови внутрішньої системи забезпечення якості діяльності.

Під час круглого столу обговорювалися питання взаємоузгодження вимог нормативної бази України у сфері освітньої діяльності, практичні аспекти підготовки звітів про самооцінювання освітніх програм з урахуванням затвердження нових стандартів вищої освіти та змін у нормативній базі, що відбулися під час реалізації освітніх програм. Також було зосереджено увагу на відмінностях у процедурах ліцензування та акредитації освітньої діяльності, специфіці організації акредитації освітньо-наукових програм підготовки докторів філософії, що буде проводитися в Україні вперше.

У рамках дискусії учасники обмінялися практичним досвідом та особистими враженнями з проходження акредитації за новою процедурою перших 4 магістерських програм СумДУ - "Інтелектуальна власність", "Комп'ютерна механіка", "Прикладна математика" та "Електротехнічні системи електроспоживання".

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]