Дата публікації:
23 листопада 2022
Кількість переглядів:
615
Аудіоверсія:
Поділитися:

У листопаді 2022 року успішно завершується 4-х річний проєкт REHAB: 598938-EPP-1-2018-1-LV-EPPKA2-CBHE-JP «Інноваційна реабілітаційна освіта – впровадження нових магістерських програм в Україні» програми ЄС Еразмус+ за участі Сумського державного університету.

Партнери проєкту підбивають підсумки та окреслюють перспективи подальшого співробітництва.

Цей проєкт має надзвичайно вагомі здобутки: розроблення стандарту зі спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія для другого (магістерського) рівня вищої освіти; розроблення і впровадження нових магістерських освітньо-професійних програм з фізичної терапії за європейськими стандартами, зокрема у СумДУ; розроблення нових навчальних посібників українською мовою; створення дистанційних курсів; апробація інтегрованого тестового іспиту «Крок 2»; створення сучасних навчально-наукових лабораторій фізичної реабілітації тощо.

СумДУ, як український заклад-партнер, отримав чудову матеріально-технічну та методичну базу для підвищення якості вищої освіти за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія».

За словами проректора з науково-педагогічної роботи Олександра БРІЖАТОГО, реалізація проєкту має на меті підготовку висококваліфікованих фахівців у сфері фізичної реабілітації, що є надзвичайно актуальним для нашої країни сьогодні.

Начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО високо оцінив діяльність кафедри фізичної терапії, ерготерапії та спортивної медицини навчально-наукового медичного інституту та якісне виконання завдань проєкт, що зумовило потужні результати зі створення сучасного навчального середовища для майбутніх фахівців з фізичної реабілітації.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]