Дата публікації:
03 червня 2016
Кількість переглядів:
1568
Поділитися:

2 червня у Сумському державному університеті відбувся всеукраїнський науково-практичний семінар «Інноваційні ІТ-технології у навчальному процесі». Пленарне засідання відкрив ректор СумДУ Анатолій Васильєв. Він привітав численних учасників семінару – представників навчальних закладів із 12 областей України і побажав успішного проведення заходу, основна мета якого – поділитися науковими розробками й напрацюваннями, зміцнити партнерські стосунки, обмінятися досвідом. «Сумський державний університет обрав для себе той шлях діяльності, пріоритет якого – наукові дослідження, - говорив ректор під час відкриття засідання. - Для цього створено належну інфраструктуру, постійно поповнюється і покращується матеріальна база. Ми будемо конкурентоздатними, коли кожному абітурієнту буде надана відповідна технологічна база для здобуття якісної освіти. А це передусім – технології електронного навчання».

Далі Анатолій Васильєв передав слово проректору Володимиру Любчаку, який відповідає за міжнародну діяльність та комп’ютерне забезпечення університету. Володимир Любчак запевнив – Сумському державному університету є чим пишатися, що показувати і чим ділитися. І в цьому гості ще раз переконалися вже незабаром – в ході семінару та подальших засідань круглих столів та інших заходів, які відбулися того дня.

Директор організаційно-методичного центру СумДУ Юрій Зубань представив учасникам семінару методологічні та технологічні підходи до застосування E-learning в СумДУ. «Це сукупність технологій, які застосовуються для реалізації різних моделей навчання», - розповів науковець. Також він презентував технологічні розробки (електронні інтерактивні посібники, віртуальні тренажери та ін.), які допомагають студентам опановувати науку різних напрямів та у будь-який спосіб, хто цього прагне – навчаючись заочно, дистанційно чи зареєструвавшись на онлайн-курсах.

Про онлайн-курси «Екзаменаріум», які нещодавно стартували у практиці навчання СумДУ, висловився регіональний представник Microsoft, координатор освітніх програм Артур Кочарян: «Після закінчення безкоштовних онлайн-курсів кожен може отримати сертифікат, і при вступі до СумДУ ці предмети будуть зараховані. Якби я був абітурієнтом, то вступав би до Сумського державного університету!».

Артур Кочарян наголошував на важливості й необхідності електронної складової в системі сучасної освіти, зокрема, у важливості електронної освіченості науково-педагогічних працівників. «Наставник повинен не просто розповісти, а ще й показати і своїм прикладом надихнути своїх учнів опановувати нове», - неодноразово наголошувалося в ході семінару. Начальник організаційно-методичної групи впровадження E-learning в СумДУ Юлія Шипуліна розповіла про застосування E-learning у денній формі навчання. Зокрема, її виступ стосувався методологічних напрацювань з напряму діяльності Blended learning. Ця форма навчання знаходиться нині на стадії розробки, в ній задіяно багато науковців та фахівців вишу.

Про інновації СумДУ розповіли й начальник центру комп’ютерних технологій Андрій Півень та заступник декана факультету електроніки та інформаційних технологій Богдан Гайдабрус. Під час пленарного засідання його учасники з різних куточків України мали змогу задати питання, які виникали після виступу кожного з доповідачів, цікавились інноваційними  ІТ-технологіями СумДУ та досвідом їх використання в навчальному процесі.

Презентації учасників семінару:

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]