Топ-новина: Ні

Студентка Сумського державного університету Анастасія Коротун (факультет іноземної філології та соціальних комунікацій, спеціальність «Переклад») стала послом European Student Think Tank в Україні. Дівчину, яка подала свою анкету, було обрано представниками організації з-поміж інших студентів шляхом пройденої співбесіди.

European Student Think Tank – заснована в 2010 році в Амстердамі організація, що залучає молодих людей до європейського процесу розробки політики. Створена молоддю і для молоді, організація влаштовує дебати в установах ЄС, публікує наукові статті про міжнародні зв'язки та координує мережу послів, які представляють EST по всій Європі.

У наш час для студентів існує безліч можливостей: тренінги, воркшопи, конференції, молодіжні обміни, волонтерство, літні школи, програми стажування та навчання за кордоном. На допомогу українському студенту з метою усвідомити важливість саме академічного міжнародного досвіду, особливо в контексті опанування професії гуманітарного профілю, приходять як внутрішньоуніверситетські підрозділи, так і міжнародні організації. Однією з таких інституцій є European Student Think Tank.

«Спільна мета, довіра, унікальне бачення проблеми та індивідуальний підхід до різних університетів, безумовно, допоможуть не лише зменшити розрив між ЄС та його студентами, а також встановити прямий зв’язок із зарубіжними ЗВО та організаціями. Як EST посол я маю надію стати для студентів мотиватором, поділитися власним досвідом, а також спільними зусиллями знайти шляхи самореалізації для кожного. Сподіваюся на взаєморозуміння і на співпрацю з нашими студентами та викладачами!», – поділилася Анастасія.

SumDU is a Ukrainian employment leader among graduates
134
18 April 2024
The Ministry of Education and Science of Ukraine has presented a report on monitoring the employment of higher education graduates who have completed their studies under state or regional orders.
At SumDU, the Ukrainian President talked to students and businessmen
268
28 March 2024
During his working visit to Sumy Oblast on 27 March 2024, Volodymyr Zelenskyi (the Ukrainian President) took part in the Made in Ukraine platform. At SumDU, he met with local manufacturers.
Sumy State University as a digital institution under the largest Erasmus + project
245
27 March 2024
On 25 March 2024, Taras Shevchenko Kyiv National University hosted an Erasmus+ meeting “Open Ukrainian Initiative – Digital University”.
Partnership in higher education: A delegation of Ukrainian universities visited France
358
14 March 2024
On 13 March 2024, a forum was held at the University of Strasbourg under the patronage of Eva KOPÁČ (Vice President of the European Parliament) and representatives of the European Commission. Prospects of the European-Ukrainian partnership in higher education were discussed.
SumDU rector was awarded by the Ukrainian Ministry of Education and Science
353
12 March 2024
SumDU rector Vasyl KARPUSHA was awarded a Certificate of Honor from the Ukrainian Ministry of Education and Science.
Two years of resilience, unity and will for victory
331
26 February 2024
24 February 2022 is a tragic date painfully etched in the memory of every Ukrainian.