Дата публікації:
12 лютого 2013
Кількість переглядів:
1381
Поділитися:

Із 11 по 22 лютого в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки Сумського державного університету проходять Дні інформації. До уваги відвідувачів пропонується понад 380 найменувань(книги, посібники, матеріали конференцій, дисертації, автореферати, наукові періодичні видання) з економіки та фінансів, енергетики, екології, права, математики, техніки, художньої літератури та ін.

На виставці презентовано 18 видань співробітників університету, серед яких наукові праці А. Д. Погребняка, В. О. Залоги, А. А. Барвінського, Д. О. Власенка, Ю. М. Мельник, М. В. Брюханова, Т. П. Говорун, В. М. Нагорного та ін.

Також представлена наукова література з обмінних фондів бібліотек університетів Києва, Харкова, Львова, Луганська, Тернополя, Ужгорода, Варшави (Politechniki Warszawskiej)та ін. Зокрема, з обмінного фонду Київського національного університету до бібліотеки надійшли підручники: «Теорія міри та інтеграла» (В. М. Радченка), «Квантова механіка та її використання у прикладній фізиці» (В. І. Висоцького), «Функціональний аналіз» (Д. А. Клюшина), «Полімерна хімія» (Ю. П. Гетьманчука) та ін.

Понад 60 видань отримано у дар від авторів, читачів та видавництв. Також заслуговують на увагу видання краєзнавчої тематики, серед яких і книга голови громадської культурно-мистецької організації «Паліцинська академія» М. Теслі «Перелом». У ній висвітлюється діяльність «Попівської академії», яка стала центром освіти і культури на Слобожанщині.

Вражає своєю самобутністю яскраво ілюстроване видання «Київ: історія, архітектура, традиції», яке розповідає про заснування столиці України, давні традиції самоврядування, архітектурні символи тощо. Для ознайомлення представлена художня література представників письменницького осередку Грузії, Вірменії та Азербайджану.

Працівники інформаційно-бібліотечного відділу радять ознайомитися із виданням «Академії наук країн Європи» (2012 р.), у якому комплексно відображено становлення та основні напрямки наукових досліджень академій наук, значну увагу приділено українській академічній думці як складовій європейського наукового простору.

Також фонд бібліотеки поповнився книгами «Як редагувати Вікіпедію» та «Сокіл: Опера, клавір» Д. Бортнянського, які були подаровані представником «Вікімедіа Україна» під час одного з візитів до нашого університету.

На виставці презентовані матеріали конференцій різного тематичного спрямування, серед яких збірник доповідей «Формування тверезого способу життя в сім’ї та суспільстві».

Потрібну літературу Ви можете переглянути в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки СумДУ, ауд. 212.

Список видань

Інформаційно-бібліографічний відділ
бібліотеки СумДУ,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]