Новини

3D-інновації

11 лютого Сумський державний університет відвідала Міністр освіти і науки України Ганна Новосад. Вона детально ознайомилась з діяльністю вишу щодо забезпечення сталого розвитку із дотриманням пріоритету якості, оглянула навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab», ознайомилась із можливостями створення навчальних матеріалів з використанням віртуального фону у відеостудії СумДУ та оновленою онлайн-студією, що сприяє якісному дистанційному навчанню студентів.

Сумський державний університет увійшов до фіналу конкурсу проєктів з освітніх технологій Reimagine Education Awards та представив Україну на виставці-конференції у Лондоні. Ця подія, яку також називають «освітнім Оскаром», відбулася 9-10 грудня в Конференц-центрі імені Королеви Єлизавети ІІ. Організаторами вже шостий рік поспіль виступають рейтингове агентство QS та Бізнес-школа Уортона Пенсильванського університету.

25 липня в Сумському державному університеті відбувся семінар «PROдоброчесність: інструменти впровадження в діяльність закладу вищої освіти». Участь у заході взяли представники сумських ЗВО та Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. У вступному слові ректор СумДУ Анатолій Васильєв зазначив, що подібні зустрічі є надзвичайно корисними, адже сьогодні доброчесність та якість освіти – поняття тотожні. «Такі зустрічі додають всім нам нові можливості, нові технології, вказують на недоліки та шляхи їх усунення», – зауважив ректор.

У СумДУ започатковано новий проект із використанням технологій доповненої реальності. Відтепер ознайомитись із факультетами та інститутами можна за допомогою віртуальних помічників – варто лише знайти перед корпусом «маркер» та навести на нього телефон. Над проектом працювали фахівці організаційно-методичного центру технологій електронного навчання Юрій Зубань, Дмитро Самохвалов та Дмитро Байдук, а озвучили персонажів студенти різних спеціальностей СумДУ.

Для втілення цієї ідеї розробники використали власноруч створену програму та працюють над наступним етапом, де персонажі стануть інтерактивними й взаємодіятимуть із співрозмовником. За словами керівника центру Юрія Зубаня, в СумДУ вже кілька років впроваджуються в навчальний процес технології доповненої реальності, тому розробники мали достатньо досвіду для нового масштабного проекту. Окрім того, в доробку авторів – розробка мобільного додатку для дитячої книги «Сумин городок».

Нещодавно в Києві пройшов iForum – найбільша ІТ-конференція Східної Європи, яка цього року зібрала 7100 спікерів і відвідувачів. Участь у заході взяли й члени наукового товариства студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих вчених (НТСА) Сумського державного університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]