Новини

Візити

Кафедра психології, політології та соціокультурних технологій факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Сумського державного університету у співпраці з виконавчим партнером МОМ «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» організували тренінги для психологів і фахівців та фахівчинь соціальних закладів з метою поглибити їхні навички надання інклюзивної  психосоціальної підтримки у кризових умовах. Серед учасників проєкту також – здобувачі вищої освіти з психології та соціальної роботи.

15 листопада в конгрес-центрі Сумського державного університету відбувся круглий стіл «Інформаційна політика та безпека прикордоння: дієвість і виклики». Організатори заходу: Національна спілка журналістів України – Сумська обласна організація НСЖУ, Сумський державний університет і Кафедра журналістики та філології СумДУ.

12 жовтня відбулась зустріч генерального директора директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олега ШАРОВА з ректорами ЗВО Сумщини та членами вченої ради Сумського державного університету.

Насичений подіями і зустрічами двотижневий робочий візит до Китайської Народної Республіки делегації Сумського державного університету, яку очолював ректор Василь КАРПУША, висвітлено на офіційних ресурсах китайських закладів вищої освіти та інших установ, які в своїх стінах зустрічали гостей з України.

23 червня у Посольстві України в Китаї (Embassy of Ukraine in China) відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла України в Китайській Народній Республіці Павла РЯБІКІНА з ректором Сумcького державного університету Василем КАРПУШЕЮ.

16-17 червня делегація Сумського державного університету перебувала у місті Шеньян, столиці провінції Ляонін, де провела зустрічі та переговори з двома університетами – Шеньянським аерокосмічним університетом та Шеньянським технологічним університетом.

Ректор Василь КАРПУША та інші представники Сумського державного університету, які у складі делегації перебувають з візитом у Китайській Народній Республіці, 15 червня провели робочі зустрічі та перемовини у партнерському Університеті Цзіамусі, провінція Хейлуцзян.

7 червня Сумський державний університет із робочим візитом відвідав голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

27 квітня у рамках перебування на Сумщині представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на чолі з головою регуляторного органу – українською журналісткою, ведучою телепрограм Ольгою ГЕРАСИМ’ЮК – відвідали Сумський державний університет.

4 квітня розпочався візит до Сумського державного університету професора Інституту мистецького дизайну та технологій з м. Дублін (Ірландія) Девіда КВІНА.

10 листопада Сумський державний університет зустрічав делегацію народних депутатів Верховної Ради України. Мета візиту – ознайомлення з навчальним і науковим потенціалом, технологічними можливостями й перспективами розвитку ЗВО в умовах воєнного стану.

26 вересня народний депутат України, заступник голови Наглядової ради Сумського державного університету Ігор МОЛОТОК зустрівся з представниками менеджменту СумДУ для обговорення питання формування бюджету на 2023 рік.

25 квітня Сумський державний університет із робочим візитом відвідала голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія ГРИШИНА.  

21 квітня Сумський державний університет відвідав президент Торгово-промислової палати України Геннадій ЧИЖИКОВ. Його супроводжували президент Сумської ТПП Костянтин МАКАРЕНКО та радник голови ОДА Олександр ЛАВРИК.

20 лютого на базі ЦККНО «Центр біомедичних досліджень» навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету відбулася «Зимова школа юного науковця».

4 лютого Сумський державний університет відвідав Шаі ФІНКЕЛЬШТЕЙН, головний виконавчий директор компанії «World Academic Online»,  Ізраїль.

26 січня розпочалося проведення міжнародної акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Медицина» другого (магістерського) рівня вищої освіти  у рамках спільного пілотного проєкту Незалежного агентства з акредитації та рейтингу (Казахстан)Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та Сумського державного університету.

On December 23, Deputy Minister of Education and Science of Ukraine for European Integration Oleksiy SHKURATOV and First Deputy Head of Sumy Regional State Administration Taras SAVCHENKO paid a working visit to Sumy State University.

23 грудня Сумський державний університет із робочим візитом відвідали заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій ШКУРАТОВ та перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО.

14 грудня Сумський державний університет відвідали представники Херсонського державного університету. Метою робочого візиту стали обмін досвідом впровадження освітніх інновацій і визначення перспектив майбутньої співпраці між закладами вищої освіти.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]