Новини

ІТ

Технічну допомогу кафедрі кібербезпеки Сумського державного університету у межах проєкту «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» надало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

У Сумському державному університеті завершила роботу зимова онлайн-школа для учнів загальної та професійної освіти, яку організувала і провела з 5  по 20 січня кафедра кібербезпеки.

На конкурс ITs DISCO Boost в межах DISCO InnoLab Lviv 2023, що відбувся 1 грудня, Сумський державний університет загалом представив 5 проєктів. Один підготувала команда  навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту і чотири стартапи від студентів факультету електроніки та інформаційних технологій.

Студент спеціальності «Комп’ютерні науки» факультету електроніки та інформаційних технологій Данило ДОРОШЕНКО у складі команди став переможцем другого дивізіону учасників другого Кубку України з програмування.

Розпочала роботу ІІ Літня онлайн-школа з кібербезпеки для учнів загальної та професійної освіти – https://meet.google.com/wfe-wwks-avr.

1 червня Сумський державний університет запросив старшокласників, випускників шкіл та коледжів на активний і пізнавальний конкурс "Робоквест".

17 травня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся V Всеукраїнський фестиваль інновацій «ІТ-рішення, що змінять Україну».

Освітньо-професійна програма «Інформатика» спеціальності 122 Комп’ютерні науки, підготовка за якою здійснюється на факультеті електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету, пройшла сертифікацію Харківського кластеру інформаційних технологій (Kharkiv IT Сluster) на відповідність вимогам ринку праці в IT-галузі.

Сумський державний університет розширює партнерські контакти у сфері інформаційних технологій. Новим офіційним партнером СумДУ став Kharkiv IT Cluster.

Студент спеціальності «Електроніка. Електронні інформаційні системи» факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету Даніїл НАЗАРЕНКО посів 3 місце у всеукраїнських змаганнях із віртуального ракетомоделювання.

Команда GlobalLogic Education провела ініціативу «IT Pet Project Student Competition», в рамках якої студенти 15 університетів з усіх регіонів України продемонстрували власні програмні розробки, а найкращі з них отримали сучасні ноутбуки.

За підтримки та сприяння польської компанії «ATDI Sp. z o. o.» (Варшава), котра є представником французької компанії-розробника інноваційного програмного забезпечення ATDI, укладено угоду на використання навчальної версії програмного забезпечення HTZ Comunications в Сумському державному університеті.

30 листопада на факультеті електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету відбувся профорієнтаційний захід «День кар’єри в ІТ» – традиційна зустріч із представниками компаній-партнерів факультету.

8 жовтня в Сумському державному університеті відбулась презентація IT-мультикурсу від Навчально-консультаційного центру Well.com IT.

2-3 липня в Конгрес-центрі Сумського державного університету відбувся Чемпіонат області серед учнів та студентів з кіберспорту «CYBER SUMDU 2022».

Студія з розробки ігор «Martian Teapots», що базується у Сумському державному університеті, створила екогру «Trash is Fun» з метою привернення уваги до проблем засміченості планети.

Колектив Сумського державного університету та особисто ректор Василь КАРПУША отримали Подяку від Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

8 лютого у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). З цієї нагоди в Сумському державному університеті відбулася низка заходів, спрямованих на поширення знань для безпечного та позитивного використання цифрових технологій.

З початку 2022 року студенти та майбутні абітурієнти Сумського державного університету мають можливість навчатись на спеціальному онлайн-курсі «Базові правила безпеки в цифровому середовищі».

Кафедра кібербезпеки Сумського державного університету організувала  Міжнародну онлайн-школу «Актуальні питання кібербезпеки», що включає  серію вебінарів за участі провідних фахівців організацій-партнерів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]