Новини

Про СумДУ

20 квітня Сумський державний університет запросив учнів 10-11 класів, студентів коледжів та батьків абітурієнтів на традиційний профорієнтаційний захід, що цього разу пройшов у новому форматі – «швидких побачень» зі спеціальностями.

Першим питанням на засіданні 18 квітня вчена рада Сумського державного університету розглянула стан забезпечення якості підготовки фахівців та розвитку наукової діяльності в Класичному фаховому коледжі.

12 квітня за участі Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО,  членів уряду, дипломатичних представників держав-сусідок і партнерів України, великого кола учасників з регіонів відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях.

Засідання на тему «На шляху до університету світового класу: досвід і перспективи Сумського державного університету» відбулося 21 березня у Києві. Воно пройшло у змішаному форматі – частина учасників долучилась до обговорення по відеозв’язку.

15 березня завершився форум студентських ідей «Sumy: Reinvent», організований громадською організацією «ЦУКР» спільно з Сумським державним університетом. Протягом п’яти днів команди учасників отримували корисний досвід та навички у сфері проєктного менеджменту.

13 березня на базі Страстбурзького університету під патронатом та за участі віце-президентки Європейського парламенту пані Єви КОПАЧ, представників Єврокомісії відбувся форум, на якому було розглянуто перспективи європейсько-українського партнерства у вищій освіті.

11 березня в обласному центрі стартував форум студентських ідей «Sumy: Reinvent». Упродовж п’яти днів молоді змінотворці розроблятимуть і вдосконалюватимуть власні інноваційні проєкти, спрямовані на підвищення рівня і комфортності життя містян.

Ректора Сумського державного університету Василя КАРПУШУ нагороджено Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України.

Очільника СумДУ відзначено за ініціативу та наполегливість, сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у сферу освіти і науки.

9 березня ректор Сумського державного університету Василь Карпуша приймає численні вітання і щирі побажання з нагоди 60-річчя з Дня народження!

Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету став першим закладом освіти, в якому пройшли зйомки нового освітньо-розважального тревел-шоу «КоледжCheck», ведучими якого є Олександр ПЕДАН та його донька Лєра.

Факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету цього року виповнюється 35 років. Він був заснований 25 лютого 1989 року як факультет автоматизації виробництва. 1995 року реорганізований у фізико-технічний факультет, а у 2009 році отримав нинішню назву.

Вродливі, талановиті, працелюбні, незламні, волелюбні, найкращі – УКРАЇНКИ!

24 лютого – трагічна дата, болісним спогадом закарбована у пам’яті кожного українця.

Про це було оголошено на офіційній церемонії «Розширення можливостей студентів різного віку: міста, що навчаються ЮНЕСКО, змінюють життя». Цьогоріч до мережі доєднались 64 міста із 35 країн світу, серед яких і місто Суми.

СумДУ активно долучається до волонтерських акцій, наші студенти та співробітники ініціюють і реалізують проєкти разом з громадськими благодійними фондами та організаціями. Саме з метою збору коштів для допомоги Збройним силам України і був організований благодійний бал. Під час заходу учасники мали можливість не лише показати уміння чи отримати навички класичних танців, але й взяти участь у благодійному аукціоні, зробити грошовий внесок у майбутню перемогу.

Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.

У Сумському державному університеті відбулась конференція трудового колективу, на якій було обговорено підсумки роботи закладу у 2023 році та окреслено подальші перспективи діяльності.

У Сумському державному університеті проходять щорічні збори трудових колективів інститутів та факультетів, на яких обговорюються досягнення структурного підрозділу та визначаються перспективи його подальшої діяльності.

Сумський державний університет вітає працівників, здобувачів освіти, випускників, колег, друзів та партнерів із Днем Соборності України!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]