Новини

Культура

У Молодіжному центрі «Романтика» відбулося грандіозне шоу–конкурс із хорового виконання сучасної, народної та популярної музики «VoiceVibe», що зібрало співочу студентську молодь із трьох сумських ЗВО.

25 квітня у Сумському державному університеті відбувся конкурс краси, грації і таланту «Шкільна красуня-2024».

12 квітня Відкритий молодіжний театр «Кураж» на сцені Сумського державного університету подарував глядачам довгоочікувану прем’єру вистави, присвячену Міжнародному дню театру.

Міжнародний конкурс музичного мистецтва «Київський колорит», організаторами якого є Всеукраїнська музична спілка, відбувся 29-31 березня за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

Культурною перлиною Сумського державного університету є галерея мистецтв «Академічна», колекція якої налічує чудових 100 творів живопису, графіки та декоративного мистецтва.

21 березня, у Всесвітній день поезії, в Сумському державному університеті відбувся поетичний круглий стіл, учасниками якого стали студенти різних спеціальностей. Організатори заходу – кафедра журналістики та філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій та бібліотека СумДУ.

15 березня в Сумському державному університеті відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу віршів та художнього перекладу «Alter-Ego», що проводився кафедрою германської філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій.

Напередодні 210-річниці з дня народження Тараса Шевченка відділ молодіжної політики Сумської міськради відзначив переможців конкурсу соціальних відеороликів «Я і Кобзар».

Захід пройшов у літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету 7 березня і був присвячений вшануванню українського національного генія та його творчої спадщини за кордоном часів першої та другої світових воєн.

Кожного року 21 лютого у світі відзначається Міжнародний день рідної мови. У Сумському державному університеті традиційно цього дня проводяться цікаві заходи з метою вшанування рідної української мови.

Учасники вокальної студії Сумського державного університету та ансамблю «Струна» навчально-наукового медичного інституту взяли участь у фінальному турі  Всеукраїнського конкурсу професійного музичного мистецтва «Чарівний камертон», що відбувся у м. Дніпро за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

У концертній програмі заходу, що відбувся 14 грудня, було представлено кращі номери цьогорічного конкурсу талантів першокурсників, який проводиться в Сумському державному університеті щоосені вже впродовж не одного десятка років.

7 грудня в бібліотеці Сумського державного університету відбулась відкрита зустріч з випускницею – журналісткою, акторкою та психологинею Анастасією КОТЛЯР.

У Сумському державному університету визначили переможця щорічного талант-шоу. У дводенних творчих баталіях цього року переміг навчально-науковий медичний інститут.

22 листопада в Літературній вітальні Сумського державного університету відбулось нагородження лауреатів і переможців літературного конкурсу «Моя альма-матер», організованого з нагоди 75-річчя університету.

Творчі колективи Сумського державного університету вибороли низку нагород у всеукраїнських і міжнародних фестивалях та конкурсах.

Уперше в стінах Літературної вітальні Сумського державного університету відбулась прем’єра вистави «Силуети» молодіжного театру «Місто С...» у межах артпроєкту «Бібліотека+Театр=Вербальна реконструкція».

27-29 жовтня у столиці України відбувся Всеукраїнський конкурс музичного мистецтва «Київський колорит», що був організований Національною всеукраїнською музичною спілкою за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Щороку у першу неділю жовтня приймають вітання освітяни, ті, хто обрав навчання і виховання майбутнього покоління своєю професією, хто допомагає відкривати скарбницю знань, науки і мудрості.

11 вересня в Літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету відбулося відкриття художньої виставки «Світ графіки», присвяченої 25-річчю галерії мистецтв «Академічна».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]