Новини

Соціальна робота

2 березня в МЦ «Романтика» м. Суми був проведений благодійний бал-маскарад «Містерія Масок». Ініціаторами й організаторами стали активісти та студентський деканат факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Сумського державного університету, спільно з Арт-простором «Погріб», спільнотою «Суми майбутнього», ГО «Ліга змін» та МЦ «Романтика». Учасники заходу – мешканці міста Суми.

Подія відбулася 26 лютого в Українському католицькому університеті за участі ректорів та проректорів ЗВО України, представників Міністерства освіти та науки, фахівців-психологів. Від Сумського державного університету в обговоренні взяла участь проректор Олена КОРОЛЬ.

Організували та провели його для учнів 10 класу ЗОШ № 17 м.Суми студенти-волонтери.

Зі святом, що активно відзначається у світі, особливо у молодіжному середовищі, волонтери Сумського державного університету спільно зі студентським деканатом навчально-наукового медичного інституту вирішили привітати захисників України.

Представниці кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету – завідувачка, докторка політичних наук Андріана КОСТЕНКО та фахівчиня Анна ЄВСЕЄВА у складі команди експерток проаналізували питання економічної безпеки для жінок.

Представники волонтерського руху Сумського державного університету – ініціатори багатьох соціально-важливих заходів. Їх діяльність ще більш посилилась в період воєнного стану.

1 грудня з ініціативи кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету за підтримки КНП СОР  «Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань» відбулась просвітницька акція до Всесвітнього дня боротьби з СНІДом.

27 жовтня Сумський державний університет гостинно приймав у своїх стінах гостей зі шкіл міста Суми. Понад півсотні класних керівників випускних класів та заступників директорів з навчальної роботи ближче ознайомились з матеріально-технічною базою провідного українського закладу вищої освіти.

Завершується серія заходів із масштабізації проєкту «Емоційне вигорання медичних працівників» («Emotional burnout of medical workers»), що у червні цього року переміг на Всеукраїнському конкурсі студентських проєктів громадянської дії «ДемБачення» в номінації «Адвокація».

Студентам Сумського державного університету призначені академічні стипендії Президента України, імені М. С. Грушевського, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Волонтерство – важлива складова діяльності Сумського державного університету. Волонтерська служба проводить активну благодійну роботу, є ініціатором та підтримує численну кількість суспільно-значимих проєктів.

До Дня захисників та захисниць України 29 вересня в Сумському державному університеті відбулось відкриття оновленої експозиції «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!». У проєкті представлені історії про загиблих героїв, які навчалися в СумДУ.

26 вересня відбулося урочисте вручення здобувачам освіти закладів вищої та фахової передвищої освіти щорічних іменних стипендій голови Сумської обласної військової адміністрації.

Катерина ШЕВЧЕНКО, студентка 4 курсу навчально-наукового інституту бізнесу, економіки і менеджменту Сумського державного університету, занесена до «Книги рекордів освіти Сумщини».

Медична, реабілітаційна, соціально-психологічна допомога, забезпечення професійної інтеграції та реінтеграції – таке завдання Центру ветеранського розвитку Сумського державного університету. Його відкриття відбулося 13 вересня за участі заступника Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяни Калити, представників місцевої влади, соціальних служб області і міста, університетських підрозділів, які будуть опікуватися відвідувачами Центру, ветеранів.

Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, у 2023 році Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні світу.

Завершилась третя зміна другого літнього сезону школи «Аквабенд», що працює на базі Сумського державного університету. Перед її офіційним закриттям до аквабендівців завітали представниці управління патрульної поліції в Сумській області для проведення заходу «Поліцейський – твій друг».

Другий рік поспіль Сумський державний університет організовує для дітей цікаве дозвілля у школі «Аквабенд».

Дитяча школа «Аквабенд-СумДУ» завершила другу зміну другого літнього сезону. Під час урочистого закриття відбулось підняття прапорів на честь Національної юнацької збірної команди України, що братиме участь у XVII Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Він проходить у Словенії з 23 до 29 липня.

7 липня в Сумському державному університеті відбулось закриття першої зміни другого літнього сезону дитячої школи «Аквабенд - СумДУ».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]