Новини

Спорт

Завершився відкритий чемпіонат міста Суми з футзалу серед юних спортсменів. Фінальна частина відбулась 09-10 березня у палаці студентського спорту Сумського державного університету.

Сумський державний університет гостинно відчинив двері учасникам  територіального етапу шкільних ліг. У його відкритті взяли участь ректор Василь КАРПУША, проректор Олександр БРІЖАТИЙ, представники загальноуніверситетських служб спортивно-фізкультурного напрямку, тренери.

У Сумському державному університеті продовжуються щорічні звіти за напрямами діяльності. У звітуванні спортивних підрозділів, крім адміністративного менеджменту університету, взяла участь очільниця Сумської філії Національного олімпійського комітету, срібна призерка Олімпійських ігор Олена ПЕТРОВА, яка входить до складу Наглядової ради СумДУ.

26-27 грудня на базі Сумського державного університету відбувся відкритий чемпіонат області серед ветеранів, дорослих та юніорів з легкої атлетики, у якому взяли участь більше 300 спортсменів.

2 грудня на одному зі спортивних майданчиків Сумського державного університету відбувся турнір з волейболу серед жіночих команд, присвячений пам’яті викладача, тренера й арбітра Анатолія ШЕПЕЛЄВА.

29 листопада на базі Сумського державного університету відбулась нарада з керівниками дитячо-юнацьких спортивних шкіл області щодо особливостей  навчально-тренувальної та організаційної роботи в умовах воєнного стану.

Студенти Сумського державного університету – на п’єдесталі світових спортивних змагань.  Баскетбольний клуб СумДУ вперше за історію свого розвитку став бронзовим призером чемпіонату світу з баскетболу 3х3 серед студентських команд.

Баскетбольний клуб СумДУ став бронзовим призером чемпіонату світу з баскетболу 3х3 серед команд університетів. Змагання відбулися в місті Доха (Катар). За першість у чемпіонаті світу змагалися по 12 чоловічих та жіночих команд.

15 жовтня в Сумському державному університеті відбулось урочисте відкриття футбольного майданчика зі штучним покриттям, відновленого зусиллями співробітників за підтримки асоціації футболу Сумщини. 

11 жовтня завершилась Універсіада «75 років перемог на спортивних аренах», приурочена ювілею Сумського державного університету.

4 жовтня в Палаці студентського спорту відбулось відкриття Універсіади, приуроченої 75-річчю заснування Сумського державного університету.

Магістрант спеціальності «Фізична культура і спорт» навчально-наукового медичного інституту СумДУ Євгеній БАЛЄВСЬКИЙ став переможцем  відкритого Кубку Європи з дзюдо у ваговій категорії 100+ кг.

Студенти Сумського державного університету відзначили Міжнародний день студентського спорту тематичним флешмобом.

20 вересня до Міжнародного дня студентського спорту у столиці України  Комітетом фізичного виховання і спорту МОН України разом із Всеукраїнською громадською організацією «Спортивна студентська спілка України» були проведені спортивні заходи та урочистості за підсумками минулого навчально-спортивного року.

На спортивній базі Сумського державного університету відбувся відкритий всеукраїнський турнір із дзюдо памʼяті загиблих воїнів-сумчан: Героя України, полковника Олександра АНІЩЕНКА та капітана Максима САВЧЕНКА.

На одному зі спортивних майданчиків Сумського державного університету сьогодні завершується чемпіонат області серед юнаків та дівчат, присвячений памʼяті захисника України, майстра спорту України з боксу Олександра Онищенка.

Напередодні Дня фізичної культури та спорту студенти-спортсмени Сумського державного університету взяли участь в онлайн-зустрічі з Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ.

На церемонії нагородження, що відбулася 8 вересня, з нагоди професійного свята відзначено п’ятьох спортсменів і тренерку Сумського державного університету.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту Сумський державний університет отримав заохочувальні відзнаки від Сумської міської територіальної громади.

На базі Сумського державного університету пройшов відкритий чемпіонат міста з пляжної боротьби. Відкриття чемпіонату та нового ігрового майданчика, створеного зусиллями працівників спортивного клубу СумДУ, відбулось 31 серпня.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]