Новини

Інновації

11 березня в обласному центрі стартував форум студентських ідей «Sumy: Reinvent». Упродовж п’яти днів молоді змінотворці розроблятимуть і вдосконалюватимуть власні інноваційні проєкти, спрямовані на підвищення рівня і комфортності життя містян.

У рамках співпраці з благодійним фондом «Пацієнти України» у рамках україно-швейцарського благодійного проєкту «Реабілітація травм війни» Сумський державний університет отримав обладнання для реабілітації різних груп пацієнтів.

Приводом зустрічі у Києві стало обговорення актуальних кейсів стратегічного партнерства та спільної роботи у напрямку формування енергетичної незалежності України.

У межах робочої поїздки на Сумщину 11 жовтня заступник керівника Офісу Президента України Олексій КУЛЕБА разом з начальником ОВА Володимиром АРТЮХОМ відвідали навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab» Сумського державного університету.

17 травня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся V Всеукраїнський фестиваль інновацій «ІТ-рішення, що змінять Україну».

18 травня у Сумському державному університеті відбувся захід «Робимо імерсивні технології навчання доступними» для представників загальноосвітніх навчальних закладів міста Суми.

Команда GlobalLogic Education провела ініціативу «IT Pet Project Student Competition», в рамках якої студенти 15 університетів з усіх регіонів України продемонстрували власні програмні розробки, а найкращі з них отримали сучасні ноутбуки.

За підтримки та сприяння польської компанії «ATDI Sp. z o. o.» (Варшава), котра є представником французької компанії-розробника інноваційного програмного забезпечення ATDI, укладено угоду на використання навчальної версії програмного забезпечення HTZ Comunications в Сумському державному університеті.

У Сумському державному університеті підбито підсумки щорічного конкурсу «Педагогічні інновації», мета якого – стимулювання педагогічних і науково-педагогічних працівників університету до створення нових та поширення сучасних форм і методів навчання для забезпечення високого рівня якості освіти.

Сумський державний університет отримав від Міністерства освіти і науки України систему супутникового інтернет-зв’язку «Starlink» виробництва компанії SpaceX.

На базі Сумського державного університету пройшла фінальна програма другої хвилі Бізнес-академії проєкту UNIDO GCIP «Глобальна Інноваційна Програма Чистих Технологій для Малих та Середніх підприємств в Україні», що реалізується за підтримки ООН.

У Сумському державному університеті два роки працює навчально-дослідницька лабораторія віртуальної (VR) та доповненої реальності (AR) «Ulab», створена з метою застосування імерсивних технологій у навчальному процесі (або ж інтеграції віртуального змісту у фізичне середовище).

У Сумському державному університеті стартувала серія просвітницьких подкастів у рамках проєкту Higher education in Ukraine.

3 листопада завершилась програма першої хвилі Бізнес-академії, організованої та проведеної на базі регіонального акселератора GCIP для інновацій, технологій та стартапів у Сумській області, в рамках проєкту UNIDO GCIP «Глобальна інноваційна програма чистих технологій для малих та середніх підприємств в Україні».

Студентська медіаагенція «Studio 16х9» Медіа-центру Сумського державного університету взяла участь у Міжнародному конкурсі короткометражних фільмів Let's Talk About Water 2021 International Prize.

У Сумському державному університеті створено безкоштовну онлайн-платформу для тих, хто бажає швидко та якісно підготуватися до складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з англійської мови.

Директор центру технологій електронного навчання Сумського державного університету Юрій Зубань взяв участь у Форумі вищої освіти – конференції лідерів змін для обміну досвідом і кращими практиками із розвитку українських університетів.

Робота студентської медіаагенції «Studio 16х9» медіа-центру Сумського державного університету завоювала ІІІ місце у флешмобі мобільних відео #MyStoryFromUkraine від UkraineWorld та Internews Ukraine.

Підбито підсумки щорічного конкурсу «Педагогічні інновації СумДУ», метою якого є стимулювання педагогічних і науково-педагогічних працівників університету до створення та поширення нових сучасних форм і методів навчання для забезпечення високого рівня якості освіти, реалізації найкращих практик в організації освітньої діяльності.

10 грудня на базі Сумського державного університету відбулась нарада з питань розробки і впровадження організаційно-технічних заходів з енергоефективності для зменшення споживання енергоресурсів бюджетними установами області, яку провів заступник голови облдержадміністрації Сергій Пахольчук.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]