Новини

Якість

У рамках співпраці з благодійним фондом «Пацієнти України» у рамках україно-швейцарського благодійного проєкту «Реабілітація травм війни» Сумський державний університет отримав обладнання для реабілітації різних груп пацієнтів.

У Сумському державному університеті відбулась конференція трудового колективу, на якій було обговорено підсумки роботи закладу у 2023 році та окреслено подальші перспективи діяльності.

Сумський державний університет та Державна організація «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» підписали Меморандум про співробітництво в галузі інновацій та науки.

21 грудня в Сумському державному університеті відбулось планове засідання Ради із забезпечення якості вищої освіти. Голові питання, порушені під час засідання, стосувалися стану організаційно-методичного забезпечення реалізації освітніх програм та розвитку академічної мобільності.

Сумський державний університет перемістився з третьої національної сходинки на другу в останній редакції міжнародного екологічного рейтингу UI GreenMetric World University Rankings 2023.

Під час 16-ї Національної Генеральної Асамблеї Української асоціації студентів-медиків, що відбулась у Львові 3-5 листопада, було ухвалено рішення про створення нового асоційованого локального представництва Української асоціації студентів-медиків в Сумському державному університеті (UMSA-Sumy).

Приводом зустрічі у Києві стало обговорення актуальних кейсів стратегічного партнерства та спільної роботи у напрямку формування енергетичної незалежності України.

Засідання 19 жовтня розпочалось із нагородження переможців загальноуніверситетського конкурсу «Інновації ІКТ для сучасної освіти ICT4EDU».

У межах робочої поїздки на Сумщину 11 жовтня заступник керівника Офісу Президента України Олексій КУЛЕБА разом з начальником ОВА Володимиром АРТЮХОМ відвідали навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab» Сумського державного університету.

Сумський державний університет посідає перше місце серед університетів України та входить до 500 найкращих університетів світу в оновленому рейтингу Times Higher Education World University Rankings 2024.

Веб-портал Study Abroad Aide (Південна Корея), на якому представлено більше 8000 закладів вищої освіти з 72 країн світу, оприлюднив рейтинг найкращих університетів для іноземних студентів – 2023-2024 World Rankings for Best Universities for International Students.

На порядок денний засідання ради з якості Сумського державного університету, 21 вересня, були винесені питання, присвячені акредитаціям освітньо-професійних та освітньо-наукових  програм.

Сертифікати Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти про «зразкову» акредитацію програм підготовки докторів філософії отримали кафедра управління імені Олега Балацького і кафедра електроніки, загальної та прикладної фізики.

Відповідно до оновлених даних Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет піднявся на друге місце в рейтингу закладів вищої освіти України, попереду лише КПІ ім. Ігоря Сікорського.

21 липня відбулось нагородження переможців Всеукраїнського (національного) конкурсу наукових та навчальних видань «Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології», в якому були представлені й підручники видавництва СумДУ.

Керівник Групи сприяння академічної доброчесності Артем АРТЮХОВ отримав нагороду ENAI Exemplary Activism Award від Європейської мережі академічної доброченості (ENAI). Рішення про відзначення представника Сумського державного університету було прийнято ENAI під час проведення European Conference on Ethics and Integrity in Academia 2023.

Завідувача кафедри журналістики та філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Сумського державного університету, голову Сумської обласної організації Національної спілки журналістів України Володимира САДІВНИЧОГО нагороджено Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом».

На порядок денний засідання, 15 червня, було винесено кілька питань. Зокрема, про стан забезпечення якості вищої освіти за освітніми програмами факультету електроніки та інформаційних технологій учасників засідання поінформував декан Олексій ДРОЗДЕНКО.

Команда Partnership on University Plagiarism Prevention (PUPP), до якої входять  близько 70 дослідників і 35 партнерів, реалізує міжнародні заходи щодо запобігання плагіату в університетах.

Найбільша спільнота розробників України DOU відновила щорічне рейтингування ЗВО України, які готують фахівців для ІТ-галузі. Відповідно до оновленої методології, при рейтингуванні враховуються дані щодо заробітної плати випускників, рівня знань англійської мови та відгуків студентів і випускників про організацію навчального процесу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]