Новини

Рейтинги

Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.

Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Другий рік поспіль британська рейтингова агенція Quacquarelli Symonds визначає найкращі університети світу, діяльність яких зосереджена на подоланні глобальних екологічних, соціальних та управлінських викликів.

20-21 листопада на запрошення міжнародної рейтингової агенції Times Higher Education, Фундації Ректорів Польських та Академії PCG, делегація Сумського державного університету у складі ректора Василя КАРПУШІ, начальника управління міжнародного співробітництва Костянтина КИРИЧЕНКА і начальника відділу бенчмаркінгу та статистики Дениса СМОЛЕННІКОВА взяла участь у ІХ-й Міжнародній конференції лідерів університетського менеджменту LUMEN (м. Сероцьк, Польща).

26 жовтня одна з найавторитетніших міжнародних рейтингових агенцій в сфері вищої освіти Times Higher Education оприлюднила рейтинг кращих університетів світу за галузями знань.

Британська рейтингова агенція Quacquarelli Symonds представила перший в історії рейтинг європейських університетів QS Europe University Rankings 2024, до якого увійшли заклади вищої освіти з 42 країн, що є дійсними членами Ради Європи (рейтинг не оцінює університети росії та білорусі). Україну в цьому вимірюванні представлено 33 університетами з 16 областей нашої держави.

Відповідно до оновлених даних Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет піднявся на друге місце в рейтингу закладів вищої освіти України, попереду лише КПІ ім. Ігоря Сікорського.

У ході Саміту європейських університетів, що проходить 3-5 липня у Варшаві, одна із найавторитетніших міжнародних агенцій Times Higher Education презентувала рейтинг молодих університетів THE Young University Rankings 2023.

У ході саміту QS Higher Ed Summit: Europe 2023, що проходив 27-28 червня в Дубліні (Ірландія), британська рейтингова агенція QS презентувала результати міжнародного рейтингу університетів QS World University Rankings 2024.

Британська рейтингова агенція Times Higher Education в ході Глобального конгресу зі сталого розвитку презентувала результати щорічного рейтингу університетів Impact Rankings, мета якого – оцінка здобутків кращих університетів світу у досягненні Цілей сталого розвитку ООН.

12 травня відбувся круглий стіл на тему «Лідерство університетів України в контексті критеріїв міжнародних рейтингів». Тематичний захід організовано Національною академією педагогічних наук України, Інститутом вищої освіти НАПН України, Національним Еразмус+ офісом в Україні, Національними експертами з реформування вищої освіти за участю Сумського державного університету.

Команда Центру міжнародних проєктів «Євроосвіта» визначила десятку університетів-лідерів за рейтингом акредитаційних експертиз, здійснених Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти за весь період проведення акредитацій (вересень 2019 року – грудень 2022 року).

Згідно з оновленими даними Ranking Web of  Universities (Webometrics), Сумський державний університет значно покращив свої позиції у міжнародному рейтингу, піднявшись більше, аніж на 100 позицій і увійшовши до 1350 кращих університетів світу. Також СумДУ входить до трійки найкращих ЗВО України, поступаючись тільки КПІ ім. Ігоря Сікорського та КНУ імені Тараса Шевченка.

Сумський державний університет покращив свої позиції в останній редакції всесвітнього екологічного рейтингу UI GreenMetric World University Rankings 2022, піднявшись майже на 50 позицій та перемістившись у групу топ-350 найбільш «стійких» університетів світу.

14 грудня відбувся круглий стіл «Проблеми рейтингування закладів вищої освіти України:  формування критеріїв оцінки якості освітньої та наукової діяльності», організований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО).

9 листопада ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША та голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ провели пресконференцію «СумДУ – на передовій освітнього фронту: у топ-500 кращих університетів світу та лідер серед закладів вищої освіти України».

25 жовтня одна з найбільш авторитетних рейтингових агенцій в сфері вищої освіти Times Higher Education оприлюднила рейтинг найбільш успішних університетів світу за галузями знань.

17 жовтня підбито підсумки незалежного зовнішнього аудиту Сумського державного університету, проведеного міжнародною рейтинговою агенцією Quacquarelli Symonds (QS, Лондон, Великобританія).

Сумський державний університет посідає перше місце серед університетів України та вперше увійшов до 401-500 кращих університетів світу згідно з оновленим рейтингом World University Rankings від авторитетного міжнародного агентства у галузі вищої освіти – Times Higher Education (THE).

Згідно з оновленими даними Ranking Web of Universities (Webometrics) Сумський державний університет значно покращив свої позиції у світовому рейтингу, вперше за свою історію потрапивши до топ-1500 з понад 31 тисячі університетів світу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]