Дата публікації:
14 березня 2013
Кількість переглядів:
747
Поділитися:

Із нагоди 199-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря впродовж двох днів – 11 та 12 березня – кафедра журналістики та філології разом із працівниками Бібліотеки СумДУ провели літературні вечори: «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу…» та «Тарас Шевченко. Життя та творчість» для першокурсників факультету іноземної філології та соціальних комунікацій.

Святкування шевченківських днів стало традицією в СумДУ. Цього року зустріч пройшла у форматі живого спілкування та обміну думками. Студенти читали вірші напам’ять, обговорювали літературну спадщину Кобзаря, до якої за 47 років земного життя поета ввійшло чимало поезій, поем, повістей, п’єс, статей, листів тощо. Також присутні переглянули відеопрезетацію творів живопису та цікаву книжкову виставку, до якої увійшли репринтні видання Тараса Шевченка.

«Для багатьох поколінь українців (і не тільки) Шевченко означає так багато, що створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо. Однак Шевченко як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний», – зауважила викладач кафедри журналістики та філології Олена Переломова. На її думку, волею історії він ототожнений з Україною і разом із нею продовжує жити в пам’яті народу, відзиваючись на його нові болі і думи, вбираючи в себе нові дні і новий досвід.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]