Дата публікації:
22 березня 2013
Кількість переглядів:
954
Поділитися:

21 березня в літературній вітальні Бібліотеки СумДУ відбувся літературно-музичний вечір «На гостинах у Мельпомени» для студентів-першокурсників факультету ТеСЕТ.

Вихованці гуртка «Краяни» (керівник – провідний фахівець відділу позанавчальної роботи Неля Лінькова) перевтілилися в образи Лілеї з поеми Тараса Шевченка, булгаківської Маргарити, Тетяни, що пише листа Онєгіну, Роксолани, музи Мельпомени.

Під час зустрічі присутні почули про основоположників театру в Сумах – Михайла Бабича та Дмитра Корепанова, дізналися про систему відомого режисера Костянтина Станіславського, відкрили для себе французьку акторку Сару Бернар, взяли участь у театральній вікторині.

«У театрі глядачі занурюються в уявний світ, створений мовою жесту і слова, музичним, сценографічним і світловим оформленням», – зазначила бібліотекар Алла Крекшина. Вона зробила екскурс в історію театру періоду Стародавньої Греції, за часів Шекспіра, а також представила студентам тематичну книжну виставку про відомих театральних діячів і шедеври драматургії.

Гість вечора – артист-вокаліст Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна Петро Челялі – поділився зі студентами власними враженнями від роботи у «храмі мистецтва». На його думку, для актора найважливіше – взаємодіяти з публікою, відчувати її настрій. Він виконав для студентів українські пісні «Дивлюсь я на небо» та «Ой ти, дівчино, з горіха зерня» і стисло розповів про прем’єрні вистави театру – філософську драму «За зачиненими дверима», комедію «Дайте бабусі вічний спокій», комедію-фарс «Віват, фараони!».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]