Дата публікації:
15 квітня 2013
Кількість переглядів:
864
Поділитися:

12 квітня в літературній вітальні бібліотеки СумДУ відбулася презентація книги Нобелівського лауреата Елінор Остром «Керування спільним. Еволюція інституцій колективної дії». Книгу представила її перекладач та ініціатор українського видання – правознавець, публіцист, громадський активіст Тетяна Монтян.

Під час зустрічі вона наголосила на проблемах використання спільних ресурсів в Україні, шляхах їх вирішення, поділилася досвідом перекладу англомовної економічної літератури. Крім того, вона відповіла на низку питань, присвячених ефективному використанню спільних ресурсів місцевої громади. Особливу полеміку викликала проблема, пов’язана з відносинами власників квартир у багатоповерхових будинках з комунальними установами ЖКГ.

Наприкінці презентації перекладач подарувала Сумському державному університету примірник книги із дарчим підписом.

Нагадаємо, Елінор Остром – американський економіст і політолог, професор Університету Індіани. У 2009 році вона стала першою жінкою, яка отримала Нобелівську премію в галузі економічних наук.  Крім того, у 2009 році їй вручили премію Ріксбанку Швеції пам’яті Альфреда Нобеля за вагомий внесок в «аналіз керування громадськими ресурсами».

Її книга «Керування спільним. Еволюція інституцій колективної дії», надрукована видавництвом Кембриджського Університету, витримала 22 перевидання у Великобританії. В Україні перекладена вперше. У цій новаторській праці розкрита одна з найбільш суперечливих проблем позитивної політичної економії: яким чином організувати використання спільних ресурсів, щоб уникнути надмірного споживання та адміністративних витрат.

Із книгою можна ознайомитися в читальному залі науково-технічної та економічної літератури центральної бібліотеки СумДУ (каб. 405).

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]