Дата публікації:
25 квітня 2013
Кількість переглядів:
1070
Поділитися:

24 квітня в літературній вітальні бібліотеки СумДУ відбувся вечір-реквієм, присвячений 27-й річниці Чорнобильської катастрофи. Під час зустрічі студенти декламували тематичні вірші Миколи Сингаївського, Ліни Костенко, Світлани Йовенко, переглянули фрагменти фільму «Попіл Чорнобиля», ознайомилися з документальними матеріалами про трагічну подію у журналах і газетах.

Запанувала надзвичайна тиша, коли про ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС розповідав її безпосередній учасник – старший викладач кафедри права Олександр Кононенко. Молодь із зацікавленням слухала спогади про самовідданість і героїзм людей під час виконання небезпечної місії. Наприкінці вечору-реквієму присутні вшанували пам’ять загиблих від атомної стихії хвилиною мовчання та запалюванням поминальних свічок.

Захід підготували відділ позанавчальної роботи, бібліотека СумДУ, учасники гуртка «Краяни». Подарунки та квіти для колишніх ліквідаторів приготувала профспілка співробітників СумДУ.

Аварія на ЧАЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року – найбільша в історії атомної енергії, яка від внутрішніх детонацій знищила 4-ий блок АЕС. Радіоактивні елементи йоду, стронцію і цезію поширилися на Україну, Білорусь, Прибалтику, Польщу, Швецію, Фінляндію та інші країни. У ліквідації наслідків аварії брали безпосередню участь понад 350 тисяч людей. Чорнобиль для нас – це 3,3 мільйона осіб, у тому числі понад 1 мільйон дітей, постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це понад 54 тисячі кв. км території, що зазнала прямого радіаційного ураження. Це 160 тисяч людей із 129 населених пунктів, яким довелося залишити рідні домівки.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]