Дата публікації:
12 вересня 2013
Кількість переглядів:
1055
Поділитися:

11 вересня в Сумському державному університеті пройшла символічна посвята першокурсників у журналісти за участю Заслуженого журналіста України, викладача кафедри журналістики та філології СумДУ Алли Федорини.

«Цього року СумДУ вдесяте прийняв на навчання майбутніх журналістів. Важливий крок до здійснення мрії зробили близько 40 молодих жителів Сумської, Дніпропетровської, Полтавської, Чернігівської, західних областей та Криму.

Географія студентів-медійників розширюється з кожним роком, а значна кількість поданих заяв свідчить про попит на спеціальність», – зазначила завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Олена Ткаченко. За її словами, належна матеріально-технічна база університету дає можливість підготувати конкурентоспроможних фахівців усіх сфер мас-медіа (преса, телебачення, радіо, інформаційні агентства та фотожурналістика). На кафедрі діють сучасні теле- та радіостудії, редакція студентської газети «Резонанс».

Знайомство першокурсників із досвідченим фахівцем – Аллою Федориною – поєдналося із відзначенням її нещодавнього ювілею. «У журналістській спільноті Сумщини ця людина посідає особливе місце. Авторитетна, дипломатична та ерудована, вона вдало поєднує в собі талант журналіста-практика і педагога, уособлює професійні стандарти журналістики та є взірцем для молоді», – переконана Олена Ткаченко.

Про успішний професійний шлях Алли Федорини свідчать сторінки її біографії. Вона – голова Сумського обласного прес-клубу, власний кореспондент газети «Україна молода» в Сумській області, ініціатор «Турніру юних журналістів», «Журналіст року» за версією Національної спілки журналістів України, володарка відзнаки Національної спілки журналістів України «Золота зірка української журналістики» тощо.

Подарунком видатній журналістці від СумДУ стала відеодобірка привітань із нагоди ювілею від викладачів кафедри журналістики та філології, представників ЗМІ та навчальних закладів Сум, голови Національної спілки журналістів України, друзів.

Як зазначила Алла Федорина, вона прагне навчити студентів практичним тонкощам фаху, а саме: з чого почати, коли приходиш на роботу, як написати матеріал, який жанр обрати і чому. З її слів, для журналіста дуже важливо знайти свою аудиторію. А це можливо лише за тієї умови, якщо ти розумієш її потреби та відгукуєшся на них.

У ході зустрічі студенти поставили журналістці численні запитання щодо  професійного шляху, власних методів самовдосконалення, улюблених журналістських жанрів тощо.

Майбутнім акулам пера Алла Федорина побажала ще у стінах університету зорієнтуватися у «журналістській кухні», адже журналістика – це не лише «красива картинка в телевізорі», це, в першу чергу, відповідальність.

Про своє бажання пов’язати професійне життя з журналістикою розповіли першокурсники.

«Дописувати в газету почала три роки тому. Вже з того часу мрію бути журналістом. Хочу стати такою ж успішною, як Ольга Фреймут», – наголосила Вікторія Кісільова.

«Журналістику вважаю своїм покликанням. Планую працювати в газеті або журналі. Упевнений, що роки навчання будуть цікавими та насиченими», – розповів Артем Прохода.

Обираючи університет для навчання, Марія Кузнєцова з Євпаторії детально ознайомилася з історією СумДУ, відзначила для себе різноманітність престижних спеціальностей. «Мої друзі, які навчаються в СумДУ, рекомендували мені здобувати вищу освіту саме в цьому університету. Я віршую, маю невеликий досвід у написанні журналістських матеріалів. У майбутньому бачу себе в газеті або на телебаченні. Від наступних п’яти років очікую цікавої творчої діяльності, братиму участь у конкурсах та намагатимуся проявити себе»,– додала першокурсниця.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]