Дата публікації:
24 жовтня 2013
Кількість переглядів:
695
Поділитися:

Студенти спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю» Сумського державного університету на тиждень прийняли до свого творчого колективу колег із Брянського державного університету ім. І. Г. Петровського (Російська Федерація). Стажування відбулося в рамках договору про співробітництво між факультетом іноземної філології та соціальних комунікацій СумДУ і факультетом психології, реклами та зв’язків з громадськістю БДУ ім. І. Г. Петровського.

Для брянської делегації, яку очолила д. соціол. н., проф., завідувач кафедри соціології, реклами та зв’язків із громадськістю Валентина Гостєніна, було організовано насичену програму. Гості відвідали лекції з фахових предметів – «Історії реклами», «Теорії і методики рекламної та PR-творчості» тощо, взяли участь у тренінгу з міжкультурної комунікації та майстер-класі заслуженого художника України, викладача кафедри журналістики та філології Олександра Чередниченка. 

Російських і українських студентів об’єднав спільний рекламний проект, у ході якого творчі групи підготували візитку спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю», створили соціальну рекламу «Дорога. Безпека. Життя». Проекти юних рекламістів вирізнялися індивідуальним підходом та креативністю. Для ефективної роботи на кафедрі журналістики та філології є всі умови: комп’ютерний клас, навчальні радіо- та телестудії.

Як зазначив старший викладач, заступник завідувача кафедри журналістики та філології  Ярослав Яненко, на сучасному медійному ринку актуальною є проблема створення якісного інформаційного продукту на соціальну тематику. Тож завдання студентів – внести нові ідеї та бачення.

Рекламісти з Брянщини ознайомилися з матеріальною базою СумДУ, у тому числі бібліотечно-інформаційним центром, побачили пам’ятки архітектури міста.

Завідувач кафедри журналістики та філології, проф. Олена Ткаченко наголосила, що така співпраця підтверджує спроможність СумДУ готувати студентів з усіх країн світу.

«Стажування в СумДУ дозволило дізнатися багато цікавого і, звичайно, знайти нових друзів», – поділилася враженнями студентка другого курсу Даша Молчанова.

Нагадаємо, що у квітні 2013 року наші студенти-рекламісти здобували міжнародний досвід в БДУ ім. І. Г. Петровського.

Маргарита Рилова, Анастасія Нємцева,

група ЖТ-02

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]