Дата публікації:
18 листопада 2013
Кількість переглядів:
836
Поділитися:

14 листопада в літературній вітальні бібліотеки СумДУ відбувся захід «Українська мова – життя духовного основа», присвячений Дню української писемності та мови.

Захід був проведений кафедрою журналістики та філології СумДУ та бібліотекою СумДУ. У заході взяли участь аспіранти цієї кафедри Ольга Гришко, Дар’я Лаврик та студенти третього курсу спеціальності «Журналістика». Бібліотека приготувала чудову виставку книг – підручників та словників з української мови.

Під час заходу присутні переглянули презентацію соціальної реклами на тему української мови. Обговорили інтерв’ю з мовознавцем Іриною Фаріон. Читали власні вірші, обговорювали словник Лесі Ставицької «Українська мова без табу», дискутували щодо культури української мови, культури спілкування, як заохотити і примусити розмовляти державною мовою. Як зазначила під час заходу доктор філологічних наук, професор кафедри журналістики та філології СумДУ Олена Переломова, культура мови – це проблема, що так чи інакше наявна в усякій національній спільноті і буває предметом публічного обговорення та пильної уваги мовознавців, письменників, в цілому людей, небайдужих до виражальних можливостей слова або до престижу своєї мови. Адже літературна мова в усіх народів відрізняється від розмовної, «народної», і потребує постійного дбайливого догляду, культивування.

Бібліотекар Алла Крекшина

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]