Дата публікації:
05 грудня 2013
Кількість переглядів:
584
Поділитися:

3 грудня студенти Сумського державного університету відвідали народознавчий вечір з нагоди свята Катерини – покровительки дівочої та жіночої долі. Він відбувся в літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Ведучі – студентки Вікторія Радченко та Аліна Авраменко – розповіли про те, що Свята Катерина в народі вважається покровителькою жінок, дівчат, студентів і філософів, заступницею шлюбу та наречених. З цим днем у народному побуті пов’язані вечорниці та ворожіння на свою долю.

Під час свята присутні долучилися до театралізованих національних обрядів: ворожили на чобітках, на блюдечку з ниткою та голкою, хлібом, сіллю та вугіллям, провели так звані «замовляння до каші». Окрім того, студенти переглянули уривок із п’єси «Сватання на Гончарівці» та заспівали українські народні пісні. На завершення їх частували пиріжками з маком і варениками з «катеринівськими» сюрпризами – калиною, кашею, квасолею, сіллю та перцем.

Народознавчий вечір підготували учасники гуртка «Краяни» відділу позанавчальної роботи та організатор масових заходів бібліотеки СумДУ Алла Крекшина.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]