Дата публікації:
19 березня 2014
Кількість переглядів:
1480
Поділитися:

З 17 по 28 березня в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки СумДУ проходять Дні інформації.

З початку року фонд бібліотеки поповнився на понад 1 тисячу екземплярів. Електронна бібліотека СумДУ збагатилася на майже 1600 документів. Друковані видання були отримані з обмінних фондів та у дар завдяки співпраці СумДУ з вишами, благодійними організаціями, авторами, видавництвами, науковими товариствами, державними установами.

Увазі читачів пропонується понад 460 найменувань (книги, посібники, матеріали конференцій, дисертації, автореферати, наукові періодичні видання) з економіки та фінансів, історії, мовознавства, права, техніки, художньої літератури та ін.

На виставці презентовано 6 видань співробітників університету, серед яких – наукові праці А.С. Довбиша, А.В. Васильєва, В.О. Любчака, Л.В. Однодворець, І.Ю. Проценка, С.М. Ілляшенка, Ю.М. Петрушенка й ін. Представлено збірник матеріалів конференції «Екзистенційні та комунікативні питання управління» у 2 ч., проведеної на базі університету. Співробітниками кафедри прикладної фізики СумДУ до 70-річчя від дня народження І.Ю. Проценка, завідувача кафедри та заслуженого діяча науки і техніки України, підготовлено та надруковано збірник «Наукова школа професора Проценка Івана Юхимовича», що висвітлює етапи його життя, наукову та педагогічну діяльність і питання становлення наукової школи. Книгу з дарчим підписом ювіляра передано до фонду бібліотеки.

Представлена наукова література з обмінних фондів бібліотек університетів Києва, Харкова, Львова, Тернополя, Ужгорода, Дніпропетровська, Донецьката ін.

Понад 140 видань отримано у дар від авторів, читачів, видавництв. 12 видань з дарчим підписом авторів, серед яких: книга співробітника СумДУ Л.Г. Мельника «Сходження до утопії, або «Машина часу» М.М. Неплюєва», видання місцевого краєзнавця М.В. Сергієнко «Путешествие с дилетантом, или Мой дом в интерьере Троицкой» (оповідає про події, що сталися у м. Суми у період з 1930-х до початку 1990‑ х рр.) та ін. Книги на своїх сторінках збережуть на довгі роки щирі слова та побажання.

У дар від Сумської обласної громадської організації «Центр соціально-гуманітарного розвитку «Рідний край»» бібліотека отримала видання різної тематичної спрямованості, серед яких значне місце посідають видання з історії України та Сумщини зокрема: «Москва Ординська» (у 2 кн.) та «Країна Моксель, або Московія» (у 3 кн.) В. Білінського, «Лицарі булави» М. Шудрі, «Избранные сочинения Н.Н. Неплюева» та ін.

Такі видання, як «Конотопська битва 1659 року» (із серії «Перемоги української зброї»), «Перший олігарх: Михайло Іванович Терещенко (1886-1956)» та «В поисках клада семьи Терещенко» М. Терещенка, «Храми Сумщини» В. Бикова, збірник доповідей «Чеховский интеллигент: статика образа – динамика культуры», повідають ще більше пізнавального та цікавого про рідне місто та стануть цінним джерелом для досліджень про Сумський регіон.

На виставці представлені книги, що висвітлюють основні питання бюджетної та податкової систем, бухгалтерського обліку та аудиту, видання котрих започаткувала Державна навчально-наукова установа «Академія фінансового управління».

Пропонуємо також ознайомитися з книгами серії «Бібліотека української родини «Стозір’я» (13 книг). Кожна присвячена певній видатній особі історії або сучасності: це і П. Дорошенко, і М. Леонтович, і К. Ушинський, і М. Грушевський, і Р. Шухевич…

Бібліотека поповнила фонд примірниками творів лауреатів Шевченківської премії (В. Слапчук, Л. Голота, С. Колесник, О. Іваненко), що належать до серії «Бібліотека Шевченківського комітету», та є доволі актуальними на сьогодні у зв’язку зі святкуванням 200-ї річниці від дня народження величного Кобзаря.

Список видань

Інформаційно-бібліографічний відділ
бібліотеки СумДУ

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]