Дата публікації:
28 квітня 2014
Кількість переглядів:
775
Поділитися:

Студенти Сумського державного університету долучилися до літературно-документального альманаху, присвяченого 28-й річниці Чорнобильської трагедії. Захід відбувся 24 квітня в літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Для глибшого емоційного ефекту ведучі додали контрастів у розповідь про аварію на ЧАЕС. Вони акцентували, як у мирні будні 1986 року на фоні пишного цвітіння садів та очікування першотравневих свят увірвалася ядерна стихія.

Студенти переглянули документальний фільм, що розкрив причини аварії на Чорнобильській АЕС; умови, в яких працювали ліквідатори; вплив радіації на здоров’я людини.

Відповідний музичний супровід допоміг присутнім зануритися у розповідь і осягнути увесь масштаб технологічної катастрофи, наслідки якої відчутні до сьогодні. На знак пам’яті про цю болючу сторінку української історії студенти запалили свічки.

Зустріч підготував відділ позанавчальної роботи,  учасники гуртка «Краяни» та працівники бібліотеки СумДУ.

У Сумському державному університеті щороку вшановують пам’ять жертв Чорнобильської трагедії. Студентам СумДУ демонструють документальні фільми, проходять зустрічі з ліквідаторами, які діляться спогадами про трагічну квітневу ніч та боротьбу  з атомною стихією.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]