Дата публікації:
07 липня 2014
Кількість переглядів:
1470
Поділитися:

Співробітниця бібліотеки Сумського державного університету Яна Жерьобкіна взяла участь у польсько-українському форумі молодих бібліотекарів «Бібліотека без кордонів» у м. Жешув. Вона відвідала Польщу у складі української делегації, що налічувала 15 бібліотекарів з усієї України.

Під час доповіді «Бібліотека Сумського державного університету: новий інформаційний простір» Яна Жерьобкіна розповіла про інноваційні технології та сучасні сервісні можливості бібліотеки СумДУ.

Польські та українські колеги дізналися про електронний каталог бібліотеки СумДУ, що дозволяє здійснювати багатоаспектний пошук документів через Інтернет, віддалено замовляти друкований примірник для отримання в бібліотеці, завантажувати повнотекстові електронні версії. Учасники форуму відзначили комп’ютеризованість бібліотечної системи Сумського державного університету.

Під час поїздки бібліотекар СумДУ ознайомилася з досвідом роботи чотирьох філій Воєводської та міської бібліотеки Жешува, а також однієї з найсучасніших бібліотек м. Ярослав. Крім того, вона взяла участь у флеш-мобі з читання поезії на головній площі Жешува, що проводився в рамках Сходу культури, а також відвідала виставку української та польської поезії.

Організатором форуму виступила Воєводська і міська бібліотека м. Жешува. Партнер української делегації – Українська бібліотечна асоціація та програма «Бібліоміст».

За словами представниці СумДУ, поїздка сприяла поглибленню знань про інноваційні бібліотечні сервіси та послуги, обміну досвідом між колегами, налагодженню книгообміну та започаткуванню професійних зв’язків із перспективою подальшої співпраці.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]